A korábbi webáruházban létrehozott regisztrációk nem érvényesek. Rendszeres vásárlóinknak, javasoljuk, hozzanak létre új regisztrációt.

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciók
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
  1. Blog

Blog

Szalámi töltés hibái, miért válik el a bél?
2023.09.19 09:26 Anti a hentesmester
Szalámi töltés hibái, miért válik el a bél?

Bizonyára sokak számára bosszantó ha a nagy munkával betöltött szalámi érése során a tölteléktől elválik a szalámibél. Vajon miért is történhet ez? Hibáztunk vagy valami más miatt történhetett ez az elváltozás? Alábbi cikkünkben igyekszünk a tőlünk telhető legnagyobb részletességgel kielemezni a hibákat és a megoldásokat amivel el tudjuk kerülni a töltés során fellépő hibákat.

Készüljön fel, hosszú lesz és tartalmas!

A szalámi gyártástechnológiája
2023.09.17 16:17 Anti a hentesmester
A szalámi gyártástechnológiája

Bár hazánkban a téliszalámi gyártást a régi idők olasz mesterei honosították meg a XIX. század második felében, az időközben magyar sajátossággá vált, ami főként az éghajlati viszonyainknak és kiváló minőségű nyersanyagainknak köszönhető.

Paprikás szalámi recept
2023.09.11 18:58 Böllér Mester
Paprikás szalámi recept

Egy húsipari termék, amit sertés színhúsból és szalonnából készítenek, és hagyományosan füstöléssel tartósítanak. A jellegzetes színt csemege fűszerpaprikától kapja, de létezik olyan változata is, amiben nincs paprika, és fehér szalámi néven ismert.

A szalámi elkészíthető sertés- és marhahús keverékéből, valamint vadhúsból is, de leggyakrabban kizárólag sertéshús felhasználásával készül. A szalámi receptje különbözhet egyik vidékről a másikra, és az otthonokban is számtalan variáció létezik.

Szárazáru gyártástechnológia (ipari)
2023.07.31 09:40 Böllér Mester
Szárazáru gyártástechnológia (ipari)

Kedves Olvasóink!

Jelen cikkünkben megosztjuk veletek a szalámi gyártásának technológiáját, amiből rengeteg hasznos információt sajátíthattok el.

A szárazáru aprított nyershúsból és szalonnából, konyhasó és salétromos só, cukor fűszerek és más segéd illetve alapanyagok felhasználásával készült termék. A szárazáruk két nagy csoportra oszthatók fel a szalámi félékre és a szárazkolbászokra. A szalámi 90-120 napig szobahőmérsékleten eltartható 28 % víztartalmú, 2-4 mm szemcseméretű, 65 mm (de 50 mmnél mindenképp nagyobb) átmérőjű, max. 1 % százalék íntartalmú termék. A szárazkolbászok az 50 mm alatti, jellemzően 34-38 mm átmérővel, és a kismértékben durvább aprítottságban (4-6 mm) térnek el.

Sváb disznóvágási szokások Hajóson
2023.07.31 09:30 Böllér Mester
Sváb disznóvágási szokások Hajóson

A disznóvágás egykor elsősorban a család hússzükségletét biztosította, mely manapság szerencsére még mindig őrzi hagyományát. Az idősebb generáció előszeretettel adja át az elsajátított tudást, mely generációról generációra öröklődik. A tartósítás legegyszerűbb módja a sózás és a füstölés volt, de fontos volt a sült húsok zsírban való tárolása is. Nemcsak sonkát, hanem a szalonnát sózták-füstölték, de előfordult, hogy oldalast, lapockát is gyengén megfüstöltek.

Egy kis gyulai páros
2023.07.31 09:27 Böllér Mester
Egy kis gyulai páros

Nagyon fontos a hús minőséget ellenőrizni! Az öreg, böllérek, kolbászmesterek úgy tartják, hogy a sertésnek jó nagynak kell lennie, az ideális kolbászhúshoz. Ideálisan 2 mázsa felettinek és háztájinak. (A nagyüzemi sertéseket tipikusan 120-130 kg-os súlyban már levágják, mert ekkor az ideális a takarmányozás, költség-haszon szempontjából.)

Disznóvágás a határ mentén
2023.07.31 09:16 Böllér Mester
Disznóvágás a határ mentén

Vendéglátóink örömére vettük a fáradtságot és igyekeztünk minden mozzanatot megragadva megörökíteni a napot, amin nagyon jól éreztük magunkat. Sejtve legbelül be kell álljunk és csak módjával szürcsölni a mámorító barack pálinkát hamar kedvet s erőt kapva csatlakoztunk a napi munkafolyamatokhoz. Nem kellett nekünk se HACCP se ISO, se a kézműves termékek szent bibliája, minden tudásunkat bele nem adva eljátszogattunk a töltelékkel.

Klipszelő fogó (huzalos) teszt
2023.07.31 09:12 Böllér Mester
Klipszelő fogó (huzalos) teszt

Kedves Olvasók, Kedves Vásárlóink! Volt egy kis szabadidőnk a mai nap és gondoltuk leteszteljük a klipszelő fogót, amit nem szívesen adtam ki a kezemből, mégpedig azért se, mert kellemes a fogása és könnyű a kezelése.
Kedves Kolléga csak hebegett habogott, de a fűszerkimérés és a darálás valamint a töltés az Ő feladata maradt.

NPK Beef a minőségi marhahús szakértője
2023.07.31 09:09 Böllér Mester
NPK Beef a minőségi marhahús szakértője

Az utóbbi időszakban egyre fajsúlyosabbá vált értékrendükben az egészséges táplálkozás szerepe, így megfogalmazódott bennünk annak igénye, hogy az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát – figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is – érlelt marhahús formájában tegyék elérhetővé az érdeklődők számára hazánkban.

A „Füstölt” jelző használata húskészítmények megnevezésében
2023.07.31 09:05 Böllér Mester
A „Füstölt” jelző használata húskészítmények megnevezésében

Füstölés: olyan művelet, amelynek célja a füstgenerátorban vagy egyéb módon gerjesztett füstben a húskészítmények füstölt ízének kialakítása és az eltarthatóság növelése. Az alkalmazott hőmérséklettől függően megkülönböztetünk hideg vagy meleg, vagy forró füstölést.

Tanácsok házi disznóvágáshoz, előtérben a higiénia
2023.07.31 08:59 Böllér Mester
Tanácsok házi disznóvágáshoz, előtérben a higiénia

A vágás előtti napon elő kell készülni a munkához. Az asztalokat és a használni kívánt edényeket, eszközöket alaposan mosogassuk el. A mosogatáshoz, húsfeldolgozáshoz csak tiszta, ivóvíz minőségű vizet használjunk. Disznóvágáson ne vegyen részt az, aki hasmenésben szenved vagy kezén valamilyen bőrbetegség található, hiszen a beteg ember fertőzés forrása lehet. A feldolgozott termékbe kerülő vírusok, baktériumok ételmérgezést okozhatnak.

Topless kocsimosás Böllérshop módra
2023.07.31 08:54 Böllér Mester
Topless kocsimosás Böllérshop módra

Felettébb élveztük a csinos lányokkal a gépjármű ápolását hisz a szemet gyönyörködtető látvány mellett megtisztíották az áruk hordására rendeltetett egyik kocsinkat is, megfényezték a lökhárítót, lemosták az ablakokat...

DICK termékek rövid története
2023.07.31 08:48 Böllér Mester
DICK termékek rövid története

A késeket kizárólag magas minőségű rozsdamentes acélötvözetből készítik. Ez az anyag adja az alapot a további megmunkáláskhoz, biztosítja a kés kiváló minőségét. A nyers késformákat speciálisan hengerelt acéllemezekből vágják ki. A következő lépés a gyártási eljárásban az edzés, ez kulcsfontosságú a kés minősége szempontjából.

Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással
2023.07.31 08:43 Böllér Mester
Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással

Minden, ami hús. Így lehetne jellemezni a Chili TV legújabb, április 10-től jelentkező műsorát, amely két szereplőre épít: a hentesre és a séfre. A hentes a nyersanyag forrásánál tevékenykedik, ott, ahol még a jószág is látható, elmagyarázva, melyik húsrész mire való. Miközben egy-egy helyszín és alapanyag megjeleníti az ország sokszínűségét, ízességét, tájjellegét, az adásokból az is kiderül, hogy melyik húsrész milyen ételbe illik leginkább.

Disznótoros káposztától a húskészítményekig
2023.07.31 08:39 Böllér Mester
Disznótoros káposztától a húskészítményekig

A ’60-as évektől megváltozott a disznóvágási szokások. Kihaltak az idős böllérek, helyüket nem minden esetben teljesen kitanított legények vették át. A böllér generációk kihalásával egyenes arányban változnak a háztáji sertés tartási szokások és a felnevelt állatok aránya egyaránt. Manapság már ritkaság ha hagyományosan nevelt sertést találunk egy falusi ólban.

Csevapcsicsa egy finom tavaszi harapnivaló
2023.07.30 15:21 Böllér Mester
Csevapcsicsa egy finom tavaszi harapnivaló

A Csevap receptjére teljes mértékben igaz a mondás, hogy „ahány ház, annyi szokás”. Az igazi csevap titka: a sok különböző és jó minőségű hús hasonlóképp mint a pleskovicánál, a kevés fűszer és a lassú tűzön sütés. Ettől válik ez a horvát étel, egy valódi grill különlegességgé amit minden nap lehet csemegézni akár egyedül vagy egy jó társaságban.

Kocsonya receptek
2023.07.30 15:10 Böllér Mester
Kocsonya receptek

A formába tett kocsonya alapanyag hasonlíthat egy fatörzsre is minek aszpikjában a kockára vágott húsok és zöldségek díszelegnek. A húsokat cserélgethetjük más fajta húsokkal pl kacsa vagy nyúl alapanyaggal.

Csúcs bél az ínyenc fogyasztóknak
2023.07.30 14:57 Böllér Mester
Csúcs bél az ínyenc fogyasztóknak

A forgalmazott belek, nem csak vonzók, de kifejezetten a vásárlók igényeire szabottak. A termék önmagában élvezetet nyújt, elkápráztatja a szemet, mindamellett széles választékot nyújt, amit a különféle kaliberek és szövetháló fonások tarkítanak a bél felületén. A bél alkalmas szárazáru, valamint sonkafélék töltésére egyaránt.

Sváb disznóvágási szokások Hajóson 2. rész
2023.07.30 14:53 Böllér Mester
Sváb disznóvágási szokások Hajóson 2. rész

Egy nagy üstben egy személy forralta a vizet. Régen a sváb családokban a disznót leölése után fateknőben forrázták meg. A nagyteknő alá és mellé szalmát tettek, hogy tisztán kerüljön a teknőbe a disznó, ne legyen sáros a szőre. Amennyiben mangalica disznót vágtak, annak nagy szőrét, fülét, farkát fogták, kihúzták a forrázó teknő mellé, ott döntötték el a szalmán, és aztán szúrták le.

Húsipari fogalmi meghatározások
2023.07.30 14:47 Böllér Mester
Húsipari fogalmi meghatározások

Kiváló termék előállításához kiváló alapanyag szükséges. A jó minőségben előállított élőállat beszállítási körülményeinek meg kell felelni az állatvédelmi és a feldolgozó üzemi feltételeknek.

Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…
2023.07.30 14:38 Böllér Mester
Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…

A fűszerpaprika-őrleményeket az érzékszervi tulajdonságok, a fizikai, a fizikai-kémiai, illetve a kémiai jellemzők alapján, minőségi csoportokba (minőségekbe) kell sorolni. A fűszerpaprika-őrlemény nem tartalmazhat idegen színezéket.

Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény
2023.07.30 12:49 Böllér Mester
Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény

Na kié a legjobb kolbász recept? Facebook közösségi oldalunkon a Böllérshop.hu nyereményjátékot hirdetett, melyre folyamatosan érkeznek be a jobbnál jobb receptek és ínycsiklandozó képek.

Nem győzzük feldolgozni receptjeiteket, melyben számos különlegességet is találunk.

Technológiai segédlet a pácolást és füstölést végzőknek
2023.07.30 12:40 Böllér Mester
Technológiai segédlet a pácolást és füstölést végzőknek

Ma a pácolásnak többféle célja is van. A korszerű pácolási technológiák esetén az élvezeti érték biztosítása, illetve fokozása, valamint a kihozatal növelése a fő cél, és a tartósítás. A pácolási technológiáknak három nagy csoportja van, amely nemcsak eltérő technológiát, hanem eltérő mikrobiológiai követelményeket, illetve következményeket is jelent.

Hét végi ajánlatunk a Bobet csettegő
2023.07.30 12:33 Böllér Mester
Hét végi ajánlatunk a Bobet csettegő

Gondolkodtunk a napokban mit is ajánlhatnánk Nektek, mit is javasolhatnánk a kosárba tételkor és egyszer csak kezünkbe fogtunk egy kést és rájüttünk, arra hogy sokan nem is tudhatjátok miért is fontos a késeknek az állandó karban tartása, pengéjének élezése, a kés tisztántartása, vagy szakszerű tárolása.

Prémium minőségű fa vágódeszkáink
2023.07.30 12:00 Böllér Mester
Prémium minőségű fa vágódeszkáink

Forgatókönyv a konyhaművészetben itt kezdődik el, a vágódeszkán… Biztos alapokon, sima felületen, pengekímélő megoldással. A praktikum, az elegancia és a minőség ami testet ölt, ékessége lehet konyhádnak, társa lehet hosszú iőre. Természetesen Tőlünk Neked! A felhasznált olajok, viaszok( citrus félékből,méhviaszból, káros adalékanyagoktól mentesen) meggátolják a fa belsővíz tárolását, mivel a kezelés folyamán megkötnek, ezáltal a szállító csövecskék képtelenek a víz felvételére. Teljes keresztmetszetben impregnálódik a vágódeszka.

A szalámi mestere Balatoni Józsi bácsi
2023.07.30 11:53 Böllér Mester
A szalámi mestere Balatoni Józsi bácsi

Kedves Olvasóink!

A napokban azon gondolkoztunk mit is osszunk meg veletek, ami picit felcsigázhatja  a kedélyeket..
Döntöttünk és szeretnénk bemutatni nektek egy vállalkozást, ahol a magyar hagyományokra alapozzák az egész termék projektjüket. Hagyományok alapján az ősi magyar ízvilág mellett extra különleges ízvilágú termékek, szalámi specialitásokat készítenek. 

"Csak az hal meg igazán, akit elfelejtenek"

Konyakos füstölt kolbász
2023.07.30 11:48 Böllér Mester
Konyakos füstölt kolbász

Egy hagyományosan hidegen füstölt házi kolbász recept, amit aromás márkás konyak tesz pikánsabbá. A receptet természetesen ízlés szerint lehet  finomítani, az összetevők csupán tájékoztató jellegűek. Kolbásztöltéskor szinte soha nem ragaszkodunk a mérleghez, inkább a gyúrás közbeni kóstolgatást részesítjük előnyben. Természetesen minden magyarnak megvan a saját " tuti házikolbász " receptje.

A mennyei 7-es kerti grill partihoz
2023.07.30 11:40 Böllér Mester
A mennyei 7-es kerti grill partihoz

Hamarosan itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány frankó pácösszeállítás a kerti konyhád fiókjában. Lehet csípős, édes, mustáros, BBQ-s.. egy biztos a tutti tippek tőlünk jönnek…

Miért is használj szalámi műbelet?
2023.07.30 11:35 Böllér Mester
Miért is használj szalámi műbelet?

Nálunk így találsz rá: FASER bél vagy Fibrous bél. Az egyik legjobb tapadást biztosítják a webáruházunkban forgalmazott szalámi műbelek. Ezen rostos burkoló anyagok az évtizedek során bebizonyították kimagasló minőségüket.

Mese a ropogós szaftos grillkolbászról
2023.07.30 11:18 Böllér Mester
Mese a ropogós szaftos grillkolbászról

Mi a titok? Egyáltalán van valami titok? Valami amivel tökéletessé varázsolható a saját portád grillere?

A választ megtalálod a sorok között…

Békebéli disznóvágás és sonkakészítés emlékére
2023.07.30 11:13
Békebéli disznóvágás és sonkakészítés emlékére

A címet olvasva most sokan arra gondoltok, valahol valami eldugott falucskában járhattunk ahol igazi korabeli hangulatban, öltözetben az adott kornak megfelelő hangulatban disznóvágás volt. Sajnos nem, el kell áruljam nektek, nem volt disznóvágás, sajnos nem jártunk ilyen helyen, bár adta volna a Jóisten , szívesen repültem volna vissza egy kicsit a múltba nosztalgiázni.

Adalékanyagok és fűszerek
2023.07.30 11:00 Böllér Mester
Adalékanyagok és fűszerek

Fűszerek és adalékanyagok nélkül töltelék árut nem lehet készíteni, és pedig nem az ízlés miatt, hanem a tartósság miatt nem. Az adagolással vagy annak elhagyásával vessző növelésével vagy minimalizálásával a töltelékáruk ízét szabályozhatjuk vagy módosíthatjuk. A hentesek ebből nem csak tudományt csinálnak, hanem gyakran titkot is. Mivel csak így tudják megkülönböztetni magukat. A többiektől így kap aztán szárnyra hogy X hentes készíti a legjobb kolbászt, Z hentesnél kapható a legjobb füstölthús.

A marhahús feldolgozása II.
2023.07.30 10:54 Böllér Mester
A marhahús feldolgozása II.

Akassza a marhacsontot a horogra úgy, hogy a medencecsont ön felé legyen. Bárddal vágja le a medencecsont alsó részén lévő keresztcsontot.

Oktatási segédanyagok termék gyártáshoz
2023.07.30 10:48 Böllér Mester
Oktatási segédanyagok termék gyártáshoz

Töltsd le a tananyagot az alábbi listából és legyél okosabb.

Grillkolbász háziasan megcsippelve
2023.07.30 10:43 Böllér Mester
Grillkolbász háziasan megcsippelve

Kedves Barátunk egyszer azt mondta, hogy a BBQ szósz mindenhez jó. amit nem akartam neki elhinni, de nagy igazság. Különösen grill kolbászhoz és sült húshoz. Ha pedig hagymát is teszünk hozzá, akkor az maga a mennyország.

Disznósajt félrebeszélés nélkül, részletesen
2023.07.30 10:31 Böllér Mester
Disznósajt félrebeszélés nélkül, részletesen

A disznósajt nem tévesztendő össze a bőrsajttal vagy a fejsajttal, ugyanis mindhárom étel kicsit eltérően kell elkészíteni sokban el nem térő alapanyagokból.A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük, és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a csontról, ami legalább két óra.

Pljeskavica, gyorsan, egyszerűen otthon is
2023.07.30 10:22 Böllér Mester
Pljeskavica, gyorsan, egyszerűen otthon is
A leskováci pljeskavicát Szerbiában ettem: disznóhúsból és nagyon sok fűszerrel, természetesen a tálalás ott is hagymával történt.
A hakdúcska pljeskavica az, amit én is készítek: fele marha, fele disznóhús – és igencsak fűszerezem zöldekkel.
Sertés vékonybél kisokos
2023.07.30 10:16 Böllér Mester
Sertés vékonybél kisokos

Ebben a posztunkban nem fogunk litániát írni, sem tudományos szavakat vagy sokak számára érthetetlen összetett mondatokba foglalt ismertetést. Lényegre törünk, hisz Neked is az a lényeg, hogy a lényeget kiragadd és a legjobb döntést hozd meg, ezért hát segítünk választani.

Szlavónia látogatása a kolbász és kulen gasztronómiában
2023.07.30 10:04 Böllér Mester
Szlavónia látogatása a kolbász és kulen gasztronómiában

A töltés után a bél burkot még megsózzák. A burok sós pácolása mint egy öt napig tart, majd a gömböcöt lemossák és bekötözik, hogy több hónapi érlelődés után is megtartsa a formáját. Ha a tél hideg és száraz, a kulent minden harmadik napon füstölik 8-10 napig, ha pedig meleg és nedves – majdnem minden nap. A kulent egy hónapon át füstölik, míg elnyeri sötétbarna-vöröses színét.

Húsvéti sonka elkészítése pár lépésben
2023.07.30 09:50 Böllér Mester
Húsvéti sonka elkészítése pár lépésben

Habár elég nehéz kivitelezni, hogy végigkóstold a kínálatot, a jó sonkát leginkább az íze alapján lehet megtalálni, bár ezt a bevásárlóközpontokban nem teheted meg. Az érlelés ez esetben legalább három hétig tart, így a füst és a só egészen a hús rostjáig beeszi magát, ami a húson is érződik - ez az igazi hagyományos parasztsonka.

A belek töltése- Kisokos
2023.07.30 09:34 Böllér Mester
A belek töltése- Kisokos

A belet nem szabad túl szorosra tölteni mert a pározáskor eldurranhatnak, javasolt a kaliber tartása, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Fontos továbbá hogy a töltelék és a bél közé levegő ne szoruljon. Ha mégis levegő került a bélbe, akkor tűvel szurkáljuk meg.

A jó sonkapác titka, így készíts füstölt sonkát!
2023.07.25 13:26 Ottó
A jó sonkapác titka, így készíts füstölt sonkát!

Sózáson vagy pácoláson a hús sózásával történő tartósítását értjük. A konyhasó alkalmazásával rendszerint sózásról beszélünk. Ha nitrites pácsót használunk, akkor pácolásról van szó.

A munkafolyamat mindkettőnél ugyanaz. Ezért most a következő szövegrész ne zavarjon meg senkit, mikor egyszer sózásról, máskor pácolásról beszélünk.

Fűszerpaprika kisokos
2023.07.25 13:17 Böllér Mester
Fűszerpaprika kisokos

A paprika esetében sem megy találomra, hogy milyen is az adott termék, nem lehet bármit csak úgy ráírni.
Alapvetően két fő mérőszám létezik:Az ASTA nemzetközi szabvány szerint meghatározott összes színtartalmat jelent.

A marhahús feldolgozása, a marha részei
2023.07.25 13:08 Böllér Mester
A marhahús feldolgozása, a marha részei

Marha első- és hátulsó negyed teljes csontozása, kivágása, osztályozása. Előhűtött marha elülső negyed bontása, darabolása, röviden tömören erről is írunk blogunkban.

Spanyol "kóbi" receptje csak Nálunk egy spanyol hentestől
2023.07.25 12:25 Böllér Mester
Spanyol "kóbi" receptje csak Nálunk egy spanyol hentestől

Ritkaság a mindennapokra Tőlünk Nektek, hátha kedvet kapnak egyesek a finomság elkészítésére.

Nem volt könnyű dolgunk, de sikerült egy tengerparti ízvilágot elcsípjünk, hisz még nekünk is vannak barátaink külföldön, akik szintén a húsipar elkötelezettjei.

Ízletes receptek töltelékezéshez
2023.07.25 12:17 Böllér Mester
Ízletes receptek töltelékezéshez

Mi is készíthetünk finom házi szalámit, egy kis energiabefektetéssel. Nem ördöngösség, és ki ne lenne büszke saját kézzel készített szalámijára! Nem kell hozzá nagy tudomány , csak egy kis odafigyelés, na és kiváló minőségű alapanyagok és fűszerek. 

A töltés gyakorlata hamar megjön az első pár betöltött műbél után. 

Starterkultúrás szárazáru gyártás
2023.07.25 10:33 Böllér Mester
Starterkultúrás szárazáru gyártás

A starterkultúrás szárazáru gyártás nehezen honosodott meg Magyarországon a hagyományos szárazáruhoz képest savanykás íz miatt. A magyar ízlésnek megfelelő szárazáru gyártásához nem szabad engedni, hogy a savtermelő baktériumok hamar túlsúlyba kerüljenek, mert ennek üres savanyú jellegű íz és aroma lesz a következménye.

Mire jó a starter kultúra?
2023.07.25 10:14 Böllér Mester
Mire jó a starter kultúra?

A starterkultúrák alkalmazásnak célja:

  • A paszta pH értékének lecsökkentése
  • Az érlelési idő lerövidítése
  • A káros mikroorganizmusok elnyomása
  • Aroma kialakítás
Recept Csak Neked, avagy hogyan is kell?
2023.07.25 10:07 Böllér Mester
Recept Csak Neked, avagy hogyan is kell?
  1. A sült kolbász készítéséhez első lépésben melegítsd be a sütőt 180 fokra, alsó-felső (normál) sütési módban.
  2. Készítsd elő a sütnivaló kobászt. Helyezd egy tepsibe, és most jön a lényeg: szurkáld meg jó sok helyen villával! Így a zsír a kolbász sütése közben kifolyik, nem reped szét, nagyon finom lesz. Ha tapadásmentes tepsit használsz, akkor a kolbász sütése nem igényel plusz zsiradékot. Normál tepsit nagyon vékonyan olajozz/zsírozz ki sütés előtt.
  3. Most jön a kolbász sütése. Tedd be a tepsit a forró sütőbe, és süsd kb. 40 percig. Megfordítani, forgatni, piszkálni nem szükséges
A kolbász mérgezés, botulizmus veszélyei
2023.07.25 10:02 Böllér Mester
A kolbász mérgezés, botulizmus veszélyei

A botulizmus, vagyis köznyelven a kolbászmérgezés nagyon ritka betegség, de közismert. Évente pár embernél fordul elő Magyarországon( a statisztikák szerint, bár idén valószínüleg COVID-nak nevezik majd) , és súlyos esetben halállal is végződhet.

Megéri odafigyelni a disznóvágás higiénés szabályaira, mert számos maradandó problémánk lehet belőle.

A Téliszalámi fogyasztása, ízei – meddig áll el? Receptekkel!
2023.07.25 09:42 Böllér Mester
A Téliszalámi fogyasztása, ízei – meddig áll el? Receptekkel!

A téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle.

A szegedi téliszalámi 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, hungarikum.

A háztartásokban sokan próbálkoznak az ízvilág ás állag másolására. Sokszor egyes költemények még ízletesebbek mint az eredeti téliszalámi. 

Töltsünk egy igazi Bácskai hurkát!
2023.07.25 09:32 Böllér Mester
Töltsünk egy igazi Bácskai hurkát!

Tájegységenként változnak a különféle húskészítmények alap receptúrái. A Dél-Bácskai régió méltán híres a különféle hentesáruiról. Egyik jellegzetes terméke a Bácskai hurka amelyet több száz évre visszamenóleg azonosított a kronológia tudománya. Cikkünkben egy hagyományos régi receptet ismertetünk. 

Kötözött sonka, a sonka kötözés technikája házilag
2023.07.25 09:00 Böllér Mester
Kötözött sonka, a sonka kötözés technikája házilag

Kötözött sonkát szeretnél készíteni házilag - mert nem szeretnéd boltban venni, vagy jó érett húst szeretnél az asztalon látni? Nekünk van pár tanácsunk, mire kell figyelni, mi az igazi titok nyitja. Nem csak húsvétkor! 

A belek előkészítése a töltés előtt- Kisokos
2023.07.25 08:44 Böllér Mester
A belek előkészítése a töltés előtt- Kisokos

A töltelékáru készítésének sikeréhez a belek előkészítése rendkívül fontos momentum.

Csakis a jól előkészített, helyesen megnedvesített és kisimított burkolatokban lehet jó töltelékárut készíteni, ami a további feldolgozásnál nem durran szét és nem reped meg.

 

Kolbásztöltés fortélyai
2023.07.25 08:32 Böllér Mester
Kolbásztöltés fortélyai

Kolbásztöltéskor gondos előkészítést követően előkészítjük a húsdarálót, a kolbásztöltőt valamitn a kimosott és előáztatott beleket. Az ízletes tölteléket a darálást követően átgyúrjuk a fűszerekkel és pihentetést követően a kívánt bélbe töltjük. Figyeljünk a tisztaságra és a arra hogy a beleket ne töltsük túl, mert repedéshez vezethet, ami további plusz munkával jár. 

 

Disznóvágás - árak, költségek, legfontosabb kellékek
2023.07.25 08:11 Böllér Mester
Disznóvágás - árak, költségek, legfontosabb kellékek

A disznóvágás hazánkban tradíciónak számít. Hagyománya és a népszokás apáról fiúra száll.

Magyarországon a paraszti háztartások egyik legnépszerűbb és leggyakoribb elfoglaltsága, melynek során háznál nevelt sertéseket, a házi sertést hagyományos levágás, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos vacsora program követi.

A népszokás része már jóval a disznóvágás elkezdése előtt, a felkészülési szakaszban kezdődik.

Sertés vágás technológiája
2023.07.25 07:59 Böllér Mester
Sertés vágás technológiája

A disznótor, disznóvágás háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a húsok feldolgozása, és az ezt követő hagyományos disznótoros kolbásy és hurka valamint egyéb fogásokból rendezett vacsora. Magyarországon a rendszerint télen, az újév előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, amely manapság a városi emberek számára népszerű turisztikai és hagyományőrző élménnyé vált.

Milyen kést válasszak?
2023.07.24 18:57 Böllér Mester
Milyen kést válasszak?

Ha valaki szakács, vagy csak gyakorlott háziasszony és idejének legnagyobb részét a konyhában tölti, akkor biztosan tudja, hogy mennyi minden múlik egy jó késen, mennyire fontos a helyes kés választás annak éle, formája hossza stb végett...

Sült hurka és kolbász készítése
2023.07.24 16:37 Böllér Mester
Sült hurka és kolbász készítése

Kolbász sütése előtt nem szükséges az áztatás, mivel a kolbász víztartalma alacsony, ezért a gőzfejlődés nem jelentős, de ártani nem fog, ha a kolbászt is beáztatod.
A hurka kolbász együtt: a disznótoros. Az elnevezés esetenként még sült húst is feltételez, de felénk az nem szokás.

Házi kolbász recept - kolbász készítése egy sváb bácsi receptje alapján
2023.07.24 16:14 Böllér Mester
Házi kolbász recept - kolbász készítése egy sváb bácsi receptje alapján

A házi kolbász recept elkészítése pofon egyszerű - nem kell hozzá más, csak, hús, zsiradék,  piros fűszerpaprika, csípős fűszerpaprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés vékonybél, sertés kuláré- vagy marhabél, amibe beletöltjük. Vigyázat - a legjobb házi kolbász fog elkészülni! :)

A házi füstölt sonka és hús tárolása ️ házi praktikák!
2023.07.24 16:05 Böllér Mester
A házi füstölt sonka és hús tárolása ️ házi praktikák!

A füstölt húst, sonkát, szalonnát és szalámit nem elég szakszerűen, a megfelelő összetevőkkel a receptek szerint elkészíteni. Az is elengedhetetlenül fontos, hogy a tárolási technológia megfelelő legyen - hiszen e nélkül a hús akár meg is romolhat, illetve, üzemi tárolás esetén hatalmas bírságot kaphatunk. Cikkünkben bemutatjuk a házi füstölt sonka tárolásának hogyanját.

Kolbász füstölése házilag
2023.07.24 11:09 Böllér Mester
Kolbász füstölése házilag

A kolbász füstölés a kolbász készítés egyik legfontosabb lépése. Ha itt hibázunk, akkor az egész munkánk kárba mehet - ezért a megfelelő technológiák szakszerű használata mellett nagyon fontos, hogy a füstölési eljárást se rontsuk el.

Sonka pácolása kisokos - páclé, sózás, praktikák
2023.07.24 09:39 Böllér Mester
Sonka pácolása kisokos - páclé, sózás, praktikák

A sonka pácolása, páclében történő érlelése egy külön művészet. Nagyon könnyű elrontani, de ha jól csináljuk, a hús isteni zamatával fog minket megörvendeztetni a fogyasztáskor, mire kell odafigyelnünk?

Szalonna füstölés, füstölési technikák, időtartamok
2023.07.24 09:22 Böllér Mester
Szalonna füstölés, füstölési technikák, időtartamok

A füstölés a kolbász és szalonna készítés fontos tényezője. Ha nem a megfelelő fával füstölünk vagy rövid ideig hagyjuk a füstön a terméket, a már elkészült hús íze kellemetlené válhat vagy a színe hamarosan megváltozik, esetlég meg is romlik, amit senki se szeretne.

Szalámi recept - hogyan készül a házi, pick és téliszalámi?
2023.07.24 09:16 Böllér Mester
Szalámi recept - hogyan készül a házi, pick és téliszalámi?

Szalámi recept - készítsd el  te is az  házilag szalámit, sokkal ízletesebb lehet, mint a boltban kapható, ráadásul nincsen tele színezékekkel és káros anyagokkal.

Szimplán csak háziasan finom, imádni fogja mindenki! - Pick szalámi, téli szalámi egyéni ízvilággal.

A szalonna, sonka sózása, pácolása, füstölése házilag - A-Z
2023.07.24 08:55 Böllér Mester
A szalonna, sonka sózása, pácolása, füstölése házilag - A-Z

A szalonna sózása, pácolása, füstölése igazi művészet - viszont, nem kell hivatásos hentesnek lennünk ahhoz, hogy mi is el tudjuk végezni ezeket a műveleteket. Egy jó disznóvágás után mindenkiben felmerülhet a jogos kérdés: hogyan kell a szalonnát jól füstölni, pácolni?

Mi a tökéletes ízvilág titka? Hogyan kell füstöltsonkát készíteni?

Cikkünkben ezzel kapcsolatban szeretnénk egy átfogó képet nyújtani.

Kolbász receptek - hogyan készítsünk füstölt-és parasztkolbászt?
2023.07.24 08:39 Böllér Mester
Kolbász receptek - hogyan készítsünk füstölt-és parasztkolbászt?

A jó kolbász recept már megalapozhatja a készített kolbász ízvilágát, magyarosságát. Nagyon fontos, hogy minden alapanyagból, fűszerkeverékből, húsféléből pontosan annyit adjunk hozzá, amennyit a recept előír, különben a házias ízvilág könnyen elvészhet.

Hogyan kell gyulai, paraszt, szárazkolbászt készíteni?

Megmutatjuk a legjobb recepteket. Titkok egyenesen a műhelyből!

Virsli készítés mesterfokon
2023.07.22 16:36 Ozsvárt Kolbászműhely
Virsli készítés mesterfokon

Minap meglátogattuk Ozsvárt Kolbászműhely tulajdonosát, Gábort, aki szintén szakmabeliként órákig tudott volna beszélni velünk együtt a szakma rejtelmeiről és titkairól. Észre se vettük hogy az első pár perc elmélkedés majdnem egy óra alatt elrepült és még körbe se néztük a remekül felszerelt húsüzemét.

7 fajta kolbászbél és felhasználása
2023.07.22 16:44 Böllér Mester
7 fajta kolbászbél és felhasználása

Ha jó minőségű, nagyon ízletes kolbászt szeretne készíteni, akkor a természetes bél használata előnyös. Több munkát és pénzt kell belefektetni, de kiváló terméket kapsz. Ez vonatkozik az összes felsorolt ​​természetes bélre. A sertés vékonybelek közt számos kiszerelés és kaliber megtalálható, ezért javasoljuk nézz körül webáruházunkban hogy a számodra ideális változatot használhasd.

Grillkolbász készítése mesterfokon
2023.07.22 16:17 Böllér Mester
Grillkolbász készítése mesterfokon

A tél múlásával sokan már biztos várjátok az erős napsütést, a meleg időt, mikor sörrel a kezetekben állhattok a grillrács mellett és süthetitek a finomabbnál finomabb húsokat. De jó is lenne most egy parázsról forrón levett tarját vagy egy ropogós csirkecombot majszolni, nem is beszélve a tárcsán sült pecsenyéről vagy a csípős grillkolbászról.

Grillkolbász- a tökéletes grillezés receptje
2023.07.02 11:30 Böllér Mester
Grillkolbász- a tökéletes grillezés receptje

A kolbász grillezése olyan egyszerű dolognak tűnik, de mint a legtöbb egyszerű dolgot, ezt sem a világ legegyszerűbb dolga. (Na jó aki nem fogott még fakanalat, nehéz lesz neki mint a relativitás elmélete.)

Ha túl gyorsan grillezed a kolbászokat, a burkolat megég és eltörik, mielőtt átsülne, ami teljesen száraz és omlós kolbászt eredményez. Nem jó! Bár lehetne gyakorolni a „low-&-slow” (alacsony-lassú) módszert (ah, söröcskös!), de ez egy kis előzetes tervezést igényel. Mi sem arra a teljesen könnyű nyári vacsorára  vágyunk!

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
SSL Certificate
  • Akciók
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.