Grillkolbász sütése és a bajor grillkolbász receptje
Ezt használd ha egy ütős grillkolbászt készítenél:
Gyorsan telik a tavasz és már az ajtón kopogtat a nyár ami a baráti társaságok és családok kedvelt időszaka.
Kellemesen napos enyhén szellős időben kiváló lehetőség nyílik a kerti grillezésre, a szabadon sütésre és főzésre egyaránt.
Van aki bográcsban készíti el kedvelt marhapörköltjét vagy krumplipaprikását, de van aki hallani se akar a bográcsról, csakis a bevált faszenen piruló sült húsokról és BBQ szószról.
Van viszont egy húsimádó réteg aki ki nem hagyná az ilyen alkalmakkor a grillkolbász sütését.
Grillkolbász juhbélbe, kóstoltad már?
Annak ellenére hogy sok mende-monda van a grillezés káros hatásairól, a rákkeltő anyagok élelmiszerbe diffundálásáról, van aki nem is foglalkozik a kérdéssel, hanem a hasát korgatva tömi magába a fenséges falatokat frissen levéve a tűzről. Meg is értjük, hisz számunkra is egy tökéletes grillkolbász recept eufórikus kábulatba ejtő pillanattá válhat hiszen a juhbélbe töltött grillkolbász roppanó falatait érezni maga a Menyország!
Kóstoltad már?
Bizonyára sokat hallhattad már ezt a kérdést és válaszoltál rá hogy persze, persze… Igen vannak esetek amikor nem gusztusos a mások által készített -saját grillkolbász recept alapján készült-csemege, de hidd el, ha jól van elkészítve és harmonikus az ízvilág és a küllem is akkor nem érhet csalódás.
Igen tudjuk hogy a vékony juhbélbe töltött kolbászt nem könnyű elkészíteni, de a vesződségér akkor is megéri. Nagyon apró a lyuk amit fel kell húzni a töltőcsőre ,de egy kis odafigyeléssel nem fog kiszakadni, hanem csak tekerheted a töltőt és tekeredik a grillkolbász mint a kígyó.
Juhbél grillkolbászhoz kiváló választás, hisz a vastag parasztos sütnivaló kolbász belébe nem szívesen töltünk ilyen terméket. Van viszont kisebb kaliberben elérhető kolbászbél is ami grillkolbász bélként hasznosítható, erről majd később írunk pár sor, de előtte pár szót az egyik kedvenc grillkolbász fűszerünkről.
Grillkolbász recept házilag vagy grillkolbász fűszerkeverékkel?
Ahogy a grillkolbász fűszert leírtam máris összefutott a számban a nyál és éreztem a hétvégi sütés alkalmával falatozott bajor grillkolbászunk ízét ami kellemesen citromos beütésű, eredeti müncheni recept alapján készült fehér kolbász, pikáns és paprika nélküli.
Minden fűszerkeverékünk megalkotásakor számos receptet veszünk figyelembe és alkotjuk meg a tökéletes kompozíciót, ami számunkra igazi művészet.
Kiemelten tekintünk az allergiásokra és az étel intoleranciában szenvedőkre, ezért se tartalmaz adalékanyagot és mindenfajta E számot a grillkolbász fűszerkeverékeink összes tagja. Tök jó ugye? Nincs benne mű cucc egy se…
A keverékeink mindegyike só hozzáadásával készült, igy Neked csak annyi dolgod van, ha sótlan dobj hozzá egy kis hazait.
Összegezve, levettük a válladról a terhet és megalkottuk a tökéletes grillfűszert amit a kolbász masszához hozzá kell adnod. Egyet nem tudunk megcsinálni helyetted: betölteni és megsütni, de szerintem ezt élvezni fogod.
Ha nem hiszed, próbáld ki és tolj pár csillagot az értékelésünkre!