
Grillkolbász háziasan megcsippelve
Kedves Barátunk egyszer azt mondta, hogy a BBQ szósz mindenhez jó. amit nem akartam neki elhinni, de nagy igazság. Különösen grill kolbászhoz és sült húshoz. Ha pedig hagymát is teszünk hozzá, akkor az maga a mennyország.
Grillkolbász elkészítése:
Hozzávalók négy személyre
• 1kg marha vagy sertés apróhús apróra darálva
• 2 szál friss rozmaringlevél apróra vágva
• 5 g reszelt citromhéj
• 1/2 dl szép, karakteres édes fehérbor (tokaji aszú)
• egy gerezd pépesített fokhagyma
• 20 g só
• 10 g frissen őrölt tarka bors
• 2 csipet chili por
Körethez:
• 6 fej kaliforniai paprika zöld, piros és sárga
Kísérőként: Minőségi világos sör hideg korsóba habosan kiöntve egymás után fogyasztandó
Kedves Barátunk egyszer azt mondta, hogy a BBQ szósz mindenhez jó. amit nem akartam neki elhinni, de nagy igazság. Különösen grill kolbászhoz és sült húshoz. Ha pedig hagymát is teszünk hozzá, akkor az maga a mennyország.
A hagymát megpucolom, karikákra vágom (szétszedem), megsózom és összekeverem liszttel, majd forró olajban barnára sütöm, szalvétával itatom le róla az olajat, így ropogós lesz.
A kolbászhoz való fűszereket és a darált húst összekeverem, kolbászkákat gyúrok belőle, majd picit pihentetni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
A BBQ szószhoz hozzákeverjük a barnára pirított hagymakarikákat, amit sütés előtt picit bele hempergettünk lisztbe.
A kolbászokat pedig, ha lehet, bordázott grill serpenyőben sütöm meg, minden oldalukat ,amíg ropogós nem lesz a felülete. Ha tömörebb állományt akarunk picit rányomhatjuk a krumplinyomót és ropogósabb lesz a hő miatt a kolbász felülete.
Miután megsült a kolbász a csíkokra vágott paprikát a serpenyőn a kolbászból kisült zsiradékon megpirítom, tálalom, a kolbász mellé helyezve, majd a serpenyőben megmelegített hagymás BBQ szószt a köret és a kolbász közé öntöm.
Az étel akár kézzel is fogyasztható, hisz nem egy ötcsillagos étteremben vagyunk, hanem baráti társaságban akár egy focimeccset nézve.
Jó étvágyat kívánok!