Mediterrán grillkolbász fűszerkeverék- Ajánlott tárolási feltétel:
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.
Összetevők: konyhasó, feketebors őrölt, édeskömény őrölt, dextróz
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Húsipari használata:
10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 70-75 % hús és 25-30 % (kemény) szalonna arányban.
A hús lehetőleg nagysúlyú sertésből – legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebből származzon.
A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát kis 3-4 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk pár órát majd újra átdolgozva bélbe töltjük .
A kolbászhúst juhbélbe /22-25 mm átmérő/ töltjük, a kívánt hosszra /12-18 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen “elcsípjük”. A töltéshez javasolt további bél: yardos juhbél vagy sertés vékonybél webáruházunkban megtalálható!
Felhasználható | grillkolbász készítéshez |
---|---|
Adagolás | 10 kg töltelékhez |
Minőségét megőrzési idő | 9 hónap |
Tárolás | Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve |
Összetétel | Lásd a csomagoláson |
Mértékegység | CSOMAG |
Csomagolás | aromazáró tasakban |
Nettó mennyiség | 0.320 kg |
Tápérték 100g termékben:
Energiatartalom | 671 | kJ | /160 | kcal |
Zsír | 2,3 | g | ||
Amelyből telített zsírsavak | 0,3 | g | ||
Szénhidrát | 29,6 | g | ||
Amelyből cukrok | 8,5 | g | ||
Fehérje | 4,8 | g | ||
Só | 54,6 | g |