Kosár
IMG 8622 1

Töltsünk egy igazi Bácskai hurkát!

10 kg hurkához szükségeltetik:

  • 2kg sertés tüdő
  • 1,5kg sertés szív
  • 1,5kg sertés nyelv
  • 2kg bőrke és  húsos tokaszalonna
  • 3kg sertés vagy marha máj
  • tört és őrölt bors
  • őrölt szegfűbors
  • csemege paprika
  • 3 közepes fejű fokhagyma
  • 20m sertés vastagbél

A sertés tüdőt , a szívet, a nyelvet, bőrkét és a tokaszalonnát sós fokhagymás fűszerezett vízben puhára főzzük. A megfőtt tokaszalonnát apró kockákra vágjuk (ehhez kell egy igaz hentes kés) , a megfőtt tüdőt és szívet valamint nyelvet 5-6mm-es tárcsán átengedjük, valamint a bőrkét a nyers májjal együtt finomra daráljuk . Ehhez javasolt a 3as lyukátmérőjű tárcsa használata.

Megfelelően sózzuk, borsozzuk, bepaprikázzuk és a fokhagyma levével pikánsabbá fűszerezzük. Jól összekeverjük,majd a sertés vastagbélbe töltjük. Mindkét végét elkötjük. Figyeljünk oda, mert a töltelék nem lehet se túl kemény se túl puha, mert abálás közben szétrepedhet.

(A töltéshez a nagyiparban műbél használatos.)

Ha ezzel megvoltunk készítsük a forró vizet, ami épp hogy már nem forr. A víz hőmérsékletét 70-80 Celsius fokosra csökkentsük és így 1-másfél órán keresztül átfőzzük.

Főzés után hideg vízzel lehűtjük, szárítjuk, majd hideg füstöléssel 12 órán át tartósítjuk, természetesen bükkfával.

Ne felejtsük el, hogy egyes helyeken a kellő minőség elérése érdekében a termékre isznak pár kör felest vagy házi pálinkát. Mi szintén ezt javasoljuk, ugyanis az alkoholos lehellet után jobban csúszik minden falat!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett, katt a képre és dobj egy LIKE-ot! Köszönjük!

Thumbs_Up

Böllér Shop
Főmenü x
X
[]