A hurka a hagyományos ételek világában egyedülálló helyet foglal el. Az emberek évszázadok óta kedvelik ezt az ínycsiklandó ételt, amely sokféle fajtában és változatban készül világszerte. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a hurka készítésének művészetét, részletesen ismertetve a különböző hurkafajtákat, az elkészítés folyamatát, az alapanyagokat, és megosztunk néhány fantasztikus hurka receptet.
Blog
Mi is készíthetünk finom házi szalámit, egy kis energiabefektetéssel. Nem ördöngösség, és ki ne lenne büszke saját kézzel készített szalámijára! Nem kell hozzá nagy tudomány , csak egy kis odafigyelés, na és kiváló minőségű alapanyagok és fűszerek.
A töltés gyakorlata hamar megjön az első pár betöltött műbél után.
Tájegységenként változnak a különféle húskészítmények alap receptúrái. A Dél-Bácskai régió méltán híres a különféle hentesáruiról. Egyik jellegzetes terméke a Bácskai hurka amelyet több száz évre visszamenóleg azonosított a kronológia tudománya. Cikkünkben egy hagyományos régi receptet ismertetünk.
Kolbász sütése előtt nem szükséges az áztatás, mivel a kolbász víztartalma alacsony, ezért a gőzfejlődés nem jelentős, de ártani nem fog, ha a kolbászt is beáztatod.
A hurka kolbász együtt: a disznótoros. Az elnevezés esetenként még sült húst is feltételez, de felénk az nem szokás.