Kosár

Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással

Április 10-én új tematikus gasztro magazin indul a Chili TV műsorán. A Hentesek című produkció középpontjában a hús, és a hússal dolgozó ember áll. A hétköznap esténként jelentkező műsor séfje Bereznay Tamás, akinek nem titkolt célja, hogy a nézőket is húsimádóvá varázsolja.

Minden, ami hús. Így lehetne jellemezni a Chili TV legújabb, április 10-től jelentkező műsorát, amely két szereplőre épít: a hentesre és a séfre. A hentes a nyersanyag forrásánál tevékenykedik, ott, ahol még a jószág is látható, elmagyarázva, melyik húsrész mire való. Miközben egy-egy helyszín és alapanyag megjeleníti az ország sokszínűségét, ízességét, tájjellegét, az adásokból az is kiderül, hogy melyik húsrész milyen ételbe illik leginkább. A hentes elhoz egy darabot a húsból a Chili TV konyhájába, hogy Bereznay Tamás séffel ínycsiklandó tányérra valót varázsoljon belőle.

˝Köztudottan húsimádó vagyok, így nem kérdés, hogy mennyire örülök ennek az új műsornak. Úgy gondolom, hogy manapság méltatlanul kevés figyelmet fordítunk a húsokra, azok fajtáira, a felhasználási lehetőségekre. Van mindenkinek egy-két jól megszokott kedvence, pedig igazán ízletes ételeket lehet készíteni olyan húsrészekből is, amelyeket sokaknak eszébe sem jutna kérni a hentesétől.

Azt is eláruljuk, mire kell odafigyelni a húsok kiválasztásánál, hogyan állapítható meg, hogy megfelelő minőségű áruval állunk-e szemben. Az a célunk, hogy megmutassuk a húsok sokszínűségét, és megszerettessük azokat a nézőkkel, ehhez pedig a lehető legjobb partnereket kapom meg a hentesek személyében˝ – árulta el a séf.

Forrás:  Chili TV

 

6 hozzászólás “Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással” cikkhez

  1. Kedves Tamás!
    Nagyon szeretjük a műsorát, amikor időnk engedi mindig megnézzük. Szeretett unokatestvérem április 1-n lesz 50 éves, imád grillezni, sütni kint a szabadban. A család szeretné meglepni egy szuper köténnyel, amit Ön is visel a főzések alatt. Kérdésem hol lehet ezeket megvásárolni? Nagyon sokat segítene, ha kapnánk elérhetőséget. Előre is köszönöm és további jó főzőcskézést kívánok.
    Tisztelettel Bálintné Saci.

  2. Kedves Tamás!
    Kedvelem, ezért gyakran nézem a műsorát. Egyik adásban kérdésként vetette fel, hogy a sárga hüvelyű zöldbabot miért hívják zöldbabnak?
    A termesztett zöldség növényeknek 2 féle érettségi állapotát különböztetjük meg.
    A gazdasági érettséget, amikor már fogyasztásra alkalmasak: zöldbab, zöldborsó, zöldpaprika stb.
    Ekkor nem feltétlenül a színük alapján kapják a nevüket, hanem azért, mert még nem érték el a teljes, biológiai érettséget.
    Gondoljon a “zöldfülű” kifejezésre, használjuk, de nem azért, mert zöld színű fülük van:)
    A biológiai érettség azt jelenti, hogy már teljesen érett, szaporításra alkalmas magja van.
    Szerintem ez a magyarázat rá.
    Köszönöm a nagyszerű műsorát!
    Várom továbbra is , mert természetes, egyszerű és nagyszerű!!
    Üdvözlettel: Szekrényes Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Böllér Shop
Főmenü x
X
[]