Április 10-én új tematikus gasztro magazin indul a Chili TV műsorán. A Hentesek című produkció középpontjában a hús, és a hússal dolgozó ember áll. A hétköznap esténként jelentkező műsor séfje Bereznay Tamás, akinek nem titkolt célja, hogy a nézőket is húsimádóvá varázsolja.
Minden, ami hús. Így lehetne jellemezni a Chili TV legújabb, április 10-től jelentkező műsorát, amely két szereplőre épít: a hentesre és a séfre. A hentes a nyersanyag forrásánál tevékenykedik, ott, ahol még a jószág is látható, elmagyarázva, melyik húsrész mire való. Miközben egy-egy helyszín és alapanyag megjeleníti az ország sokszínűségét, ízességét, tájjellegét, az adásokból az is kiderül, hogy melyik húsrész milyen ételbe illik leginkább. A hentes elhoz egy darabot a húsból a Chili TV konyhájába, hogy Bereznay Tamás séffel ínycsiklandó tányérra valót varázsoljon belőle.
˝Köztudottan húsimádó vagyok, így nem kérdés, hogy mennyire örülök ennek az új műsornak. Úgy gondolom, hogy manapság méltatlanul kevés figyelmet fordítunk a húsokra, azok fajtáira, a felhasználási lehetőségekre. Van mindenkinek egy-két jól megszokott kedvence, pedig igazán ízletes ételeket lehet készíteni olyan húsrészekből is, amelyeket sokaknak eszébe sem jutna kérni a hentesétől.
Azt is eláruljuk, mire kell odafigyelni a húsok kiválasztásánál, hogyan állapítható meg, hogy megfelelő minőségű áruval állunk-e szemben. Az a célunk, hogy megmutassuk a húsok sokszínűségét, és megszerettessük azokat a nézőkkel, ehhez pedig a lehető legjobb partnereket kapom meg a hentesek személyében˝ – árulta el a séf.
Kedves Tamás!
Nagyon szeretjük a műsorát, amikor időnk engedi mindig megnézzük. Szeretett unokatestvérem április 1-n lesz 50 éves, imád grillezni, sütni kint a szabadban. A család szeretné meglepni egy szuper köténnyel, amit Ön is visel a főzések alatt. Kérdésem hol lehet ezeket megvásárolni? Nagyon sokat segítene, ha kapnánk elérhetőséget. Előre is köszönöm és további jó főzőcskézést kívánok.
Tisztelettel Bálintné Saci.
Kedves Tamás!
Kedvelem, ezért gyakran nézem a műsorát. Egyik adásban kérdésként vetette fel, hogy a sárga hüvelyű zöldbabot miért hívják zöldbabnak?
A termesztett zöldség növényeknek 2 féle érettségi állapotát különböztetjük meg.
A gazdasági érettséget, amikor már fogyasztásra alkalmasak: zöldbab, zöldborsó, zöldpaprika stb.
Ekkor nem feltétlenül a színük alapján kapják a nevüket, hanem azért, mert még nem érték el a teljes, biológiai érettséget.
Gondoljon a “zöldfülű” kifejezésre, használjuk, de nem azért, mert zöld színű fülük van:)
A biológiai érettség azt jelenti, hogy már teljesen érett, szaporításra alkalmas magja van.
Szerintem ez a magyarázat rá.
Köszönöm a nagyszerű műsorát!
Várom továbbra is , mert természetes, egyszerű és nagyszerű!!
Üdvözlettel: Szekrényes Zsuzsanna