Csomagfeladási napok: hétfő , szerda, csütörtök 13:00-kor

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciós termékek
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény

Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény

Na kié a legjobb kolbász recept? Facebook közösségi oldalunkon a Böllérshop.hu nyereményjátékot hirdetett, melyre folyamatosan érkeznek be a jobbnál jobb receptek és ínycsiklandozó képek.

Nem győzzük feldolgozni receptjeiteket, melyben számos különlegességet is találunk.

2023.07.30 12:49 Böllér Mester

Nyereményjátékunk így szól:

"Örülnél egy Dick késkészletnek⁉️
‼️Akkor húzz bele és NYERD MEG‼️
Beküldőink közt kisorsolunk egy menő Dick késkészletet‼️
Hogyan tudsz pályázni⁉️ Küld el kedvenc recepted szövegesen (akár képet is csatolhatsz) e-mailben ide: rendeles@bollershop.hu
Beküldési határidő: 2022.10.21 23:59
A számunkra legkedvezőbb receptet publikáljuk‼️
Addig is vásárlásra fel a www.bollershop.hu webshopban."
 
Igen, jól olvassátok! Egy fantasztikus Dick késekből álló késkészletnek lehetsz gazdája.
A Dick késeket gondolom nem kell nektek bemutatni hisz mindenki ismeri. Választékunkban számos darabját betehetitek a kosárba ITT a webshopunkban.
 

Pár számunkra tetszetős beküldött recept közül már válogathattok is kedvetekre:

Fűszeres kemencében sült karaj ( beküldő: O.Sándor)

  • 1 kg egész karajba lyukakat szúrunk majd fokhagymákat rakunk bele
  • Meg sózzuk és borsozzuk minden oldalt
  • Egy kevés olajon enyhén kérgesre pirítom
  • Miután minden oldala kérgesre pirult ki át teszem egy sütő edénybe
  • Ez után fel szeletelek egy kis vöröshagymát amit a hús köré szórok egy dl víz és egy dl fehérbor kíséretében.
  • Majd meg locsolom a karajt egy kevés olajjal majd le takarom fóliával és egy órára 180° fokra elő melegített sütőbe rakom.
  • Ha kész, vissza rakom a serpenyőbe majd két evőkanál pirospaprikát össze keverek egy kicsi mézzel és borssal, olajjal jó alaposan össze keverem
  • Ez után szépen be kenem minden oldalát a karajnak ezzel a paprikás krémmel.
  • Majd serpenyőstül vissza rakom kicsit a sütőbe hogy a paprikás krém is meg piruljon.
  • Ez után egy szeletelő géppel fel szeletelem.
  • Hűtve napokig is el áll.

Savanyúkáposzta ágyon sült, csirke mindenféle ( beküldő: S.Krisztina)

  • 1/2 kg savanyúkáposzta
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Pirospaprika
  • Tetszőlegesen csirkehús
  • A savanyúkáposztát a tepsi aljára szórom, rászórom a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát.
  • Meghintem pirospaprikával, jól összekeverem. Elosztom a tepsi alján. Kicsi baromfizsírral meglocsolom.
  • A húsokat( én szárnyat, combot, mellfilét, amit nagyobb darabokra vágtam, májat használtam) sóval, borssal, ételízesítővel beszórtam a káposzta tetejére soroltam.
  • Szép pirosra sütöttem. Sültburgonyával tálaltam. A mi családunk imádja.
  • Újabban ez a családi kedvenc.
  • Minden szépet és jót kívánok.
  • S. Krisztina, egy nagycsaládos anyuka

Tárcsán sült tarja (beküldő: Cs.N. Bernadett)

Hozzávalók:

  • A húshoz:
  • 14 szelet sertéstarja
  • 4 fej vöröshagyma
  • A pácoláshoz:
  • 16 ek étolaj
  • 1tk bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag grill fűszerkeverék
  • 3 ek mustár
  • A sütéshez:
  • 2 l étolaj
  • Elkésztése:
    1. A tárcsán sült tarja elkészítéséhez a tarját ujjnyi vastagra, a vöröshagymát karikákra szeljük, és elkészítjük a pácot.
    2. Az étolajba beletesszük a borsot, az áttört fokhagymát és a grill fűszerkeveréket.
    3. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd a páccal. A hagymakarikákkal felváltva rétegezzük egy tálban a pácolt hússzeleteket, és lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a tárcsára öntünk egy kicsit a pácoló olajból, majd a többi olajban a húsokat lassú tűzön kb. 25 perc alatt megsütjük.  A végén a hagymakarikákat is megdinszteljük, és a húsokra tesszük. (Fogyasztás előtt, mindenki ízlés szerint sózza meg a hússzeleteket, ha szükséges).

Házi szalámi recept ( beküldő: A.Lajos)

Küldöm a szalámi receptet amit hosszú évek óta telente töltünk az egész család kedvére. Még a kis unokánk is a házi szalámit keresi mikor itt van nálunk.

Recept:

  • 6 kg disznó comb
  • 1 kg marhacomb
  • 3 kg kemény zsírszalonna
  • 21 dkg só
  • 2 dkg őrölt fekete bors
  • 3 dkg zúzott fokhagyma
  • 2.5 dkg őrölt szegfűbors
  • 2 dkg őrölt kömény
  • 10 dkg jófajta őrölt csemege paprika
  • csípős paprika ízlés szerint

Házi Szalámi recept B. Béla építésvezető ajánlása alapján

  • 10 kg hús (egyharmad része zsíros, kétharmad része száraz, 10 százaléka vad vagy marha, a többi disznó),
  • 22 dkg só,
  • 20 dkg jó minőségű pirospaprika,
  • 12 dkg fokhagymapép,
  • 2 dkg őrölt fehérbors,
  • 1 g szerecsendió,
  • 4 g köménypor,
  • 5 g cukor
  • 2 dl száraz fehérbor

Házi csülöksonka paprikázva ( beküldő: N.Gábor)

Az alapanyagokat lassan megfőzöm fűszeres lében. A képen látható adagban egy hátsó csülök, két köröm és fél kg lapocka van. Bors, fokhagyma, csłpős paprika, hagyma, babérlevél, só, kömény. A formát fóliával kibélelem. A megfőtt bőrös húst egy tálcán szét tépkedem, kiszedem a csontokat, majd még melegen, rétegesen a formába rakom. A rétegek között még fűszerezem, borssal és sóval. Meglocsolom a főzőlével. Egy éjszakát le préselve tartom. Mikor kiborítom a formából meghintem paprikával.

Gömöri szarvaskolbász ( beküldő: M.Zoltán)

Hozzávalók: (10 kg kolbászhoz): 7 kg szarvashús, 3 kg zsírszalonna (mangalica), 27 dkg só, 13,5 dkg édes paprika 3,5 dkg erős paprika, 2 dkg őrölt kömény, 3 dkg bors, 6 dkg fokhagyma, 1 dkg porcukor, 1 dkg fehérbors, 2 g őrölt szerecsendió, 5 g salétromsó, 2 dl száraz fehérbor.

Elkészítés: A húsokat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, majd nagyobb kockákra vágva, kis lyukú darálón szalonnával együtt ledarálom. Egy teknőben a fokhagymát a fűszerekkel és a sóval együtt a húshoz gyúrom, ezt követően vékony kolbászbélbe töltöm. Egynapi pihentetés után néhány napra, hideg füstre teszem.

 

Fokhagymás sertés karaj ( beküldő:K.Katalin)

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 paprika csumázva
  • 1 kisebb fej paradicsom
  • só
  • bors

Elkészítés:

A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. 1 óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közben meg is forgatjuk a hússzeleteket. Ha megpuhultak, lefőzzük a vizet és kikapcsoljuk alatta a tüzet.

Illik hozzá pirított burgonya uborkasalátával, vagy burgonyapüré vöröskáposztával.

A megmaradt, megfagyasztott pecsenyezsírt kenyérrel fogyasztjuk. Nagyon ízletes!

 

Bázai kolbászleves ( beküldő: D.S. Csilla)

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolbász
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.

Rátesszük a karikára szeletelt kolbászt, meghintjük fűszerpaprikával és kicsit pirítjuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, felöntjük 2 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, és belepréseljük a megtisztított fokhagymát.

A tejfölt kikeverjük a mustárral, liszttel egy merőkanálnyi levessel.

Jól kikeverjük, és besűrűsítjük vele a levest.

"Azért is adtam neki a "Bázai kolbászleves" nevet mert Bázakerettye az otthonom."

 

 

Professzionális pengekés 18mm

Professzionális pengekés 18mm

4 490 Ft
Natúr kötözőzsineg vastag 500g

Natúr kötözőzsineg vastag 500g

Raktáron
2 650 Ft
Egységár: 5 300 Ft/kg0.5
Functional Form bambusz vágódeszka készlet

Functional Form bambusz vágódeszka készlet

Rendelhető
27 850 Ft
DICK Pro-Dynamic kenyérvágó kés 21cm

DICK Pro-Dynamic kenyérvágó kés 21cm

Rendelhető
9 350 Ft
Functional Form matt evőeszköz készlet (24 részes)

Functional Form matt evőeszköz készlet (24 részes)

Rendelhető
49 950 Ft
Sonkaháló fehér 1m

Sonkaháló fehér 1m

Raktáron
265 Ft
Egységár: 265 Ft/m1
Akasztóhurok

Akasztóhurok

Raktáron
500 Ft
Egységár: 5,00 Ft/db100
Functional Form Késkészlet 5 késsel műanyag blokkban

Functional Form Késkészlet 5 késsel műanyag blokkban

36 350 Ft
Fehérített kötözőzsineg 2/1.75 200g szalámihoz

Fehérített kötözőzsineg 2/1.75 200g szalámihoz

Raktáron
1 750 Ft
Egységár: 8 750 Ft/kg0.2
Kötözőzsineg 2/2,5 100g nemzeti színű

Kötözőzsineg 2/2,5 100g nemzeti színű

Raktáron
1 350 Ft
Egységár: 13 500 Ft/kg0.1
Functional Form forgópengés hámozó

Functional Form forgópengés hámozó

Rendelhető
3 990 Ft
Professzionális pengekés II. 18mm

Professzionális pengekés II. 18mm

3 250 Ft
Sonkaháló fehér 50m 200/24

Sonkaháló fehér 50m 200/24

Kevesebb mint 20db raktáron
7 000 Ft
Egységár: 140 Ft/m50
Húskampó "S" 160/6

Húskampó "S" 160/6

120/5 mm 160/6 mm
620 Ft
Fiskars Functional Form Késkészlet 5 részes

Fiskars Functional Form Késkészlet 5 részes

Rendelhető
26 500 Ft
Sonkaháló fehér 50m 125/16

Sonkaháló fehér 50m 125/16

Raktáron
4 500 Ft
Egységár: 90 Ft/m50
Kerti- és horgászkés K40

Kerti- és horgászkés K40

6 250 Ft
Functional Form Késkészlet 5 késsel bambusz blokkban

Functional Form Késkészlet 5 késsel bambusz blokkban

43 910 Ft
Functional Form hámozó (Y formájú)

Functional Form hámozó (Y formájú)

Kevesebb mint 10db maradt
4 150 Ft
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciós termékek
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.