Csomagfeladási napok: hétfő , szerda, csütörtök 13:00-kor

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciós termékek
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Kocsonya receptek

Kocsonya receptek

A formába tett kocsonya alapanyag hasonlíthat egy fatörzsre is minek aszpikjában a kockára vágott húsok és zöldségek díszelegnek. A húsokat cserélgethetjük más fajta húsokkal pl kacsa vagy nyúl alapanyaggal.

disznóvágás
2023.07.30 15:10 Böllér Mester

 

Házi kocsonya szegényesen

Alapanyag:

  • 750g főtt sonka vagy fehérpecsenye
  • 650g tarja
  • 4 közepes nagyságú sárgarépa
  • 6-8 közepes méretű ecetes uborka
  • ½ zeller gumó

Fűszerek és adalékok:

  • 1kg húshoz
  • 18g konyhasó
  • 2,5g őrölt fehér bors
  • 2db babérlevél

A tarját és sárgarépát valamint a zellergumót megfőzzük. A spárgarépával és a zellerrel vigyázni kell, nehogy szétessen. A főtt zöldségeket lehűtjük. Az összes alapanyagot kb 0,5cm-es kockákra vágjuk és a fűszerekkel jól összekeverjük, majd lehűtjük. Az aszpikot elkészítjük, ehhez használjuk a hús levét. Az egészet formába tesszük és az aszpikkal felöntjük. A teli edényeket 12 órára hűtőbe tesszük, majd dermedés után kiborítjuk és felszeleteljük. A formába tett kocsonya alapanyag hasonlíthat egy fatörzsre is minek aszpikjában a kockára vágott húsok és zöldségek díszelegnek. A húsokat cserélgethetjük más fajta húsokkal pl kacsa vagy nyúl alapanyaggal.


Kocsonya Mohácsi módra

Alapanyag:

  • 1 db kettévágott fej kicsontozva toka nélkül
  • 4db első sertés köröm
  • 3-4 db ecetes uborka
  • 1db sertés nyelv negyedelve
  • 2db sertés fül negyedelve
  • 4db félbe vágott sertés orr
  • 1db sertés farok
  • 1 tenyérnyi bőrke

Fűszerek és adalékok 1kg húshoz:

  • 18kg tengeri só
  • 2g őrölt fehérbors
  • 0,5g szegfűbors

Fűszerek és adalékok a húsléhez:

  • 10g konyhasó
  • 10 szem tarka bors
  • 3db babér levél
  • 1/8 l ecet
  • 1g cukor
  • 1db fokhagyma gerezd

 

Mire az alapanyagokat leírtam összecsordult a nyál a számban és eszembe jutott apám által főzött, főzésenkénti 20-30 liter kocsonya. Íze felejthetetlen hisz jó fűszeres , és zamatos.

Először is a sertés fejét és a körmöket beáztatjuk 2-3 órára és addig főzzük, míg a bőrke meg nem puhul. Vigyázzunk rá, hogy a víz ezeket teljesen ellepje. Jó tanács hogy ne előtte csontozzunk, hisz a főtt fejről szinte leesik a teljes maszk és nem kell utána kést élezni. Vigyáznunk kell arra,hoyg az elején hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot. Valamint a fent említetteken kívül hozzáadott víz literenként fél fej hagymával számoljunk amit utána kiszedünk a húsléből. Íz fokozásaként egy kis zellerlevelet gumóval hozzácsempészhetünk, ezzel is megbolondítva alkotásunkat.

A főzés során a habot szedjük le, ne hagyjuk a húslében. A várva várt megfőtt idő kb 1,5-2 óra után jön el, mikor meggyőződünk arról hogy szilánk se marad a főztünkben. A kiszedett csontot, inat és zsiradékot odaadjuk házi kedvencünknek, aki nyálcsorgatva várja a finom falatokat.

A felcsíkozott vagy nagyobbra darabolt húsokat a fűszerekkel együtt visszatesszük a húslébe majd arányosan kimerve és adagolva az ízlés szerint sózott kocsonyánkat nem kis adagokat formázva tálaljuk és előkészítjük a hűtésre. Ha nem akarjuk terhelni a hűtőnket bátran tegyük ki az erkélyre , ha galamb és rágcsáló mentes.

Egyet ne felejtsünk el, addig főzzük amíg állaga a kezdeti híghoz képest láthatóan nem zselésebb vagy sűrűbb folyású.

További tanács, ha szeretjük mindezt erőssé tenni főzés közben adhatunk hozzá egész piros cseresznye paprikát, amit nem teljesen főzünk meg, esetleg pár paprikát elnyomhatunk a lében.

Jó étvágyat

Tarkabors egész 250g

Tarkabors egész 250g

Raktáron
2 600 Ft
Egységár: 10 400 Ft/kg0.25
Fokhagyma granulátum 250g

Fokhagyma granulátum 250g

Raktáron
1 050 Ft
Egységár: 4 200 Ft/kg0.25
Majoranna morzsolt 1 kg
5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*

Majoranna morzsolt 1 kg

Kevesebb mint 20db raktáron
3 350 Ft
Fehérbors őrölt 250g
5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*

Fehérbors őrölt 250g

Raktáron
1 950 Ft
Egységár: 7 800 Ft/kg0.25
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciós termékek
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.