Kérdése van? +36205302628
A fehérbors (és a feketebors) a világ legismertebb, legtöbbet használt fűszere. Íze csípős, de korántsem annyira, mint a feketebors, illata jellegzetes.Felhasználási javaslat: levesek, húsételek, halételek, pácok, öntetek fűszere.
A fehérborshoz a teljesen érett bogyókról vízben leáztatják a külső maghúst, napon megszárítják, majd enyhe dörzsöléssel megszabadítják a sötét burok maradványaitól. Így a fehérbors a fekete bors minden erejét tartalmazza, azonban kevésbé aromás.A fehérbors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke. A fűszer a borscserje beérett, hántolt termése. Nem annyira csípős mint a feketebors, ezért kedvelt, de ajánlatos óvatosan kezelni.Származási hely: VietnámTárolás: száraz, hűvös helyen
Egyik jellegzetes összetevője, a piperin miatt a kozmetikai ipar is felhasználja: ez a hatóanyag ugyanis élénkíti, javítja a tápanyagok szállítását a bőrsejteken belül, ezzel frissíti, fiatalítja a bőrt. Forrás: hazipatika.com Hogyan fogyasszuk? Az édes ételek kivételével gyakorlatilag mindenfajta étel, levesek, saláták, mártások, öntetek, húsételek, páclevek, halak készítésénél felhasználható egészben, durván darabokra törve vagy finomra őrölve egyaránt. Nemcsak főzéshez, hanem az ételek közvetlen fogyasztás előtti utófűszerezésére is használatos, ehhez tartóban vagy egy kis asztali darálóban készítik a tálaláskor a vendégek elé. Forrás: hazipatika.com