
Profi kolbásztöltő
A disznóvágás világa tele van hagyományokkal, de aki egyszer már próbált kézi erővel kolbászt tölteni 40-50 kiló húsból, az tudja, nem bűn a gépesítés. Sőt, manapság már szinte elengedhetetlen. A profi kolbásztöltő pontosan erre való.
Profi szintre lépnél? Mutatjuk, mire figyelj, és miért érdemes neked is beszerezni egyet!
Mitől lesz egy kolbásztöltő „profi”?
A profi kolbásztöltő nem pusztán annyit jelent, hogy erősebb a készülék. Az igazi különbséget az egyenletes töltés, a stabil felépítés, a könnyű kezelhetőség és a gyors tisztíthatóság adja.
A Böllérshopban található modellek között találsz:
- Kézi, álló és fekvő kiviteleket
- Rozsdamentes acél házzal és hengerrel
- Precíz fogazással és masszív hajtókarral
- Többféle csőmérettel a különböző belekhez
A választékban 7 literes kézi gépektől az ipari szintű modellekig minden megtalálható, attól függően, hogy házi felhasználásra vagy üzemi szintű töltésre keresel eszközt.
Mikor van szükséged profi kolbásztöltőre?
Akkor, ha nagyobb mennyiséget dolgozol fel
Egy-egy disznóvágás során nem ritka a 30-40 kg darált hús sem. A kézi erővel működtetett, műanyag tartályos töltők egy bizonyos pontig működnek, de a nagy mennyiségnél lelassulnak, fárasztanak, és sokszor hibáznak.
A profi kolbász- és hurkatöltők nagyobb űrtartalommal, erősebb hajtással és csúszásmentes rögzítéssel rendelkeznek.
Ha fontos a töltelék állaga és a belek védelme
A nem megfelelő nyomás és adagolás miatt a bél könnyen kiszakadhat vagy buborékos lesz. Egy profi kolbásztöltő gép egyenletesen, szabályozott sebességgel nyomja át a tölteléket, így a kolbász vagy a hurka szép, egyenletes, tömör lesz.
Ha üzletszerűen is értékesítesz
Akár piacon árulsz, akár étteremnek, ismerősöknek készítesz kolbászt, az idő és a minőség is számít. Egy profi töltő berendezés felgyorsítja a munkát, és konzisztens eredményt ad, ami kulcsfontosságú a vevőid elégedettsége szempontjából.
Hogyan válassz profi kolbásztöltőt?
Milyen méretben?
- 3–7 literes gépek hobbi célra
- 10–15 literesek már nagyobb családoknak, vagy többdisznós feldolgozáshoz
- 20 liter felett ipari felhasználásra, nagyüzemi gyártásra
Milyen kiegészítőkkel?
A töltőcsövek mérete döntő:
- Vékonyabb cső (14–16 mm): virslihez, vékony kolbászhoz
- Közepes cső (18–20 mm): klasszikus parasztkolbászhoz
- Vastagabb (22 mm+): hurkához, szalámihoz