Kiszerelés: 250g
Száraz, hűvös helyen tartandó
Csomagolás: aromazáró tasakban
A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A fekete bors a legcsípősebb borsféleség. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk.
A borsnak nemcsak ízesítő, de étvágygerjesztő hatása is van, azonban a fűszerezésnél ügyelni kell, mert izgathatja az emésztőrendszert. Ezért minden változatával óvatosan kell bánni; sok diétában tilos is (ilyenkor borsikafűvel helyettesíthetjük). A csípős fűszerek többségéhez hasonlóan élénkítőszer is; emellett vizelet- és szélhajtó. Ízületi gyulladás gyógyítására is használják.
Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.
Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_bors
Egységára: 6000 Ft/kg
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 812,5 kJ/212,25 Kcal |
Zsír | 3,26 g |
telített zsírsav | 1,39 g |
Szénhidrát | 38,65 g |
amelyből cukrok | 0,64 g |
Fehérje | 13,07 g |
Só | – |
Nátrium | 25 mg |
Rostok | 14,5 g |
A termék nem allergén, genetikailag nem módosított! A termék és ennek összetevői nincsenek ionizált sugárkezeléssel kezelve. Termék hőkezelt az élőcsíraszám csökkentése céljából. Termék gázkezelésen nem esett át! |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.