Spanyol "kóbi" receptje csak Nálunk egy spanyol hentestől
Ritkaság a mindennapokra Tőlünk Nektek, hátha kedvet kapnak egyesek a finomság elkészítésére.
Nem volt könnyű dolgunk, de sikerült egy tengerparti ízvilágot elcsípjünk, hisz még nekünk is vannak barátaink külföldön, akik szintén a húsipar elkötelezettjei.
Házi készítésű Chorizo szalámi titkos receptje egy Spanyol barátom családjától:
Hozzávalók:
- 1kg sertés karaj
- 400g sertés háta szalonna
- 10m sertés vékonybél 38-42-es kaliber
- 1 csésze tengeri só a bél tisztításához
- 42g tengeri só
- 42 g nádcukor
- 700 mg salétrom
- 20g füstölt édes fűszerpaprika őrlemény
- 10g chili paprika morzsalék/durván őrölt
- 10g cayenne fűszerpaprika őrlemény
- 10g titkos összetevő ( PÓWER )
- 10g erős fokhagyma darálva minimális oliva olajban feloldva
- 4 evőkanál fehér ecet
- 2 evőkanál édes vörösbor
Elkészítése:
- Munkafelület előkészítése és megtisztítása
- Összetevők kimérése
- A sertés vékonybél megtisztítása és lecsepegtetése
- Hús és zsiradék összevágása másfél centiméteres kockákra
- A kimért fűszerek összekeverése egy nagy tálban
- Add hozzá a kockázott kolbászhúst a fűszerekhez, majd rendesen keverd össze, nem összetörve a kockákat, majd 1 napig hagyd lefedve a hűtőben szikkadni, hadd érjenek össze az ízek
- Töltsd le a bélbe a tölteléket, majd tekerd el a bél végeket, miután a megfelelő hosszúságban betöltötted, patkókat formázva tedd botra a kolbászokat
- Akasztás után, bökd ki a levegős részeket, hogy ne legyen baja a terméknek
- Tedd be a terméket egy jól szellőző hideg és sötét helyre, míg el nem veszti súlyának a 30%-át, ez 60 napot vesz körülbelül igénybe.
A képen látható a betöltött friss kolbász és a már kész érett Chorizo. A csomagot megkaptuk Bernardo-től, és engedélyt kaptunk arra, hogy megosszuk veletek, még ha nem is írtunk le minden hozzávalót részletesen, a megoldás kulcsát a kezetekbe adtuk és megjelöltünk egy linket, ahol a titkos hozzávaló elérhető.
Ha Te is készen állsz eme csoda elkészítésére, gyorsan nézd meg a titkos hozzátevőt és csináld meg álmaid netovábbját, ami az ízlelőbimbókat érinti.
Jó étvágyat kívánunk!
Ami biztosan jól jöhet egy remek étkezéskor, az az, ha a spanyol kolbászt, ami egy különleges étel, egy finom borral öblítjük le.
A spanyol kolbász igazi különlegesség.