NPK Beef a minőségi marhahús szakértője
Az utóbbi időszakban egyre fajsúlyosabbá vált értékrendükben az egészséges táplálkozás szerepe, így megfogalmazódott bennünk annak igénye, hogy az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát – figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is – érlelt marhahús formájában tegyék elérhetővé az érdeklődők számára hazánkban.
„Ahol a különbözőséget értéknek tekintik, ott megtapasztalható a szinergia teremtő ereje.”
Két barát álmának megvalósulása kezdődött el 2006 végén, amikor megvásároltuk az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb Charolais-tenyészetévé válunk.
2009-ben hozták az első Charolais tenyészállatokat, azóta közel 100 darab került Franciaországból a tenyészetükbe. Mivel összesen 90 anyatehénnel dolgoznak ez egy nagyon erős genetikai alapnak mondható. Közreműködtek több száz egyed hazai és külföldi tenyészetbe kerülésének a megszervezésében és lebonyolításában is, így ma már a tenyészállat export-import a szolgáltatási köreibe tartozik. Mindeközben megismerkedtek egy teljesen más kultúrával is és rengeteg tapasztalattal gyarapodtak. Szerintük felbecsülhetetlen érték egy olyan bizalmi közeg megteremtése, ahol az üzlet révén, nemzetközileg elismert Francia tenyésztőkkel, mély baráti kapcsolat alakul ki.
Az utóbbi időszakban egyre fajsúlyosabbá vált értékrendükben az egészséges táplálkozás szerepe, így megfogalmazódott bennünk annak igénye, hogy az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát – figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is – érlelt marhahús formájában tegyék elérhetővé az érdeklődők számára hazánkban.
Mára az NPK Charolais márkanévben egyaránt hangsúlyossá váltak mind a tenyésztési, mind a gasztronómiai szempontok.
Talán több megközelítésből is érzékelhető, hogy az elhivatottság, az emberek, az állatok, és a termőföld iránt érzett tisztelet, szeretet, és megbecsülés, központi vezérlőelemei annak, akik Ők valójában. Úgy gondolják, az, hogy értékteremtő tevékenységeikkel az embereket szolgálhatják, kivételes lehetőség az életükben, amiért rendkívül hálásak."
Hogyan kerül friss hús az asztalodra ha minőségi marhahúsra vágysz?
Az állatok, vagy a saját tenyészettükből, vagy olyan tenyésztő társunk telepéről kerülnek levágásra és feldolgozásra, akiknek a szemlélete az ökólógiai tartásmóddal azonos. Így garantált hogy az általunk készített termékek, hormon és egyéb terheléstől mentessek.
Csapatuk minden tagja elkötelezett arra, hogy az igényeidnek megfelelően szolgáljon ki. Professzionális felszerelt feldolgozó üzemükben konyhakészen, egyedileg csomagolva, elkészítik neked amit szeretnél.
Termékeink nagy része gyártástól számítottan két hétig friss marad. Tekintve, hogy az elkészítést követően egy két napon belül hozzád kerül, otthon a hűtőben még 10-12 napig fagyasztás nélkül tárolhatod. Ennek megörzésében segít nekik a vakuum csomagolás.
Annak érdekében, hogy ezek a különlegesen ízletes termékek a szállítás során is mindvégig hűtőtt állapotban maradjanak, jégakuval ellátott hűtőboxokat használnak. Ezzel a módszerrel garantáltan, 24 órán keresztül 1 celsius fok eltéréssel, a becsomagoláskor azonos hőmérsékleten tudják tartani a húsokat.
A hűtőboxok belseje, egy környezetben teljesen lebomló gyapjú filc, ami juhok szöréből készült. De nem feltétlen kell, hogy eldobd. Használhatod többször is, ha kirándulni mész, vagy csak valahova hűtőtt terméket akarsz szállítani. Mivel hőtartó és nem csak hidegen tartó box, használhatod arra is, hogy melegen tarts valamit, mondjuk télen a hidegben. De meg is őrízheted és vissza küldheted a részünke, így duplán jól jársz, mert ajándék kedvezményben részesítik.