Főzhető és füstölhető műbelek
Főzhető és füstölhető műbelek szárazárukhoz, különösen főtt félszáraz árukhoz. Egyes típusai főtt füstölt sonkafélékhez, más típusok szalámi, vastagkolbász, turista készítéséhez ajánlottak.
Sláger kaliberek: 40-43 (40-es) 48-53 (50-es), 58-60-65 (60as) valamint 100-130 (100-110-es).
Egy kiváló recepthez ajánljuk figyelmébébe Blog rovatunkat,tippeket és trükköket vagy egy igazán ütős stifolder receptet.
Műbél nélkül sok hentesáru nem tölthető!
Amennyiben nem megfelelő műbelet vásárolunk, a disznósajt, szalámi, kolbász érlelése sem lesz megfelelő. A műbél arra jó, hogy a hentesárukat töltsük bele, mikor szalámit vásárolunk a boltban,a húsüzem is ilyen belekbe tölt.
A műbelek mellőzése esetén a sertés és marhabelekbe tültjük a szaláminkat. A műbelek alapanyaga két kategóriába sorolható: cellulóz vagy kollagén alapú.
Egy profi hentes tisztában van azzal, hogy az adott műbél mire használható fel: vannak típusai, melyet füstölt sonkafélékhez, és vannak, melyeket vastagkolbászhoz ajánlanak. A szín nem megahtározó a termék érésében, az már csak esztétikum. A fehér színű alapbél minden esetben vastagabb oldalfallal rendelkezik mint a natúr, húspiros vagy akár a mahagóni szín.