Kezdő vagy a böllérkedésben és nem vagy tisztában számos dologgal? Semmi baj, segítünk eloszlatni pár tévhitet amit náladnál is okosabb „tapasztalt” böllérektől hallhattál. Olvasd el bejegyzésünket.
Blog
Szalámi töltéskor sokszor nagy dilemma hogy milyen belet is használjuk a kolbászmassza betöltésére.
Ha már eldöntöttük hogy szalámibelet /szalámi műbelet használunk a létező leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás a klipszelt műbél használata.
Itt van a szabadban rendezett piacok időszaka, és elképzelhetetlen lenne a büfék kínálata kolbász, lángos, vagy bármely kézműves étel nélkül. Azok, akik élvezik ezt a különleges életérzést, hiányolják a rendszeres találkozást kedvenc büféseikkel, és még az időjárás sem tartja vissza őket a korai reggeli elfogyasztásától - amint csak lehet, indulnak.
Bizonyára sokak számára bosszantó ha a nagy munkával betöltött szalámi érése során a tölteléktől elválik a szalámibél. Vajon miért is történhet ez? Hibáztunk vagy valami más miatt történhetett ez az elváltozás? Alábbi cikkünkben igyekszünk a tőlünk telhető legnagyobb részletességgel kielemezni a hibákat és a megoldásokat amivel el tudjuk kerülni a töltés során fellépő hibákat.
Készüljön fel, hosszú lesz és tartalmas!
A forgalmazott belek, nem csak vonzók, de kifejezetten a vásárlók igényeire szabottak. A termék önmagában élvezetet nyújt, elkápráztatja a szemet, mindamellett széles választékot nyújt, amit a különféle kaliberek és szövetháló fonások tarkítanak a bél felületén. A bél alkalmas szárazáru, valamint sonkafélék töltésére egyaránt.
Nálunk így találsz rá: FASER bél vagy Fibrous bél. Az egyik legjobb tapadást biztosítják a webáruházunkban forgalmazott szalámi műbelek. Ezen rostos burkoló anyagok az évtizedek során bebizonyították kimagasló minőségüket.
Ebben a posztunkban nem fogunk litániát írni, sem tudományos szavakat vagy sokak számára érthetetlen összetett mondatokba foglalt ismertetést. Lényegre törünk, hisz Neked is az a lényeg, hogy a lényeget kiragadd és a legjobb döntést hozd meg, ezért hát segítünk választani.
A belet nem szabad túl szorosra tölteni mert a pározáskor eldurranhatnak, javasolt a kaliber tartása, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Fontos továbbá hogy a töltelék és a bél közé levegő ne szoruljon. Ha mégis levegő került a bélbe, akkor tűvel szurkáljuk meg.
A töltelékáru készítésének sikeréhez a belek előkészítése rendkívül fontos momentum.
Csakis a jól előkészített, helyesen megnedvesített és kisimított burkolatokban lehet jó töltelékárut készíteni, ami a további feldolgozásnál nem durran szét és nem reped meg.
Ha jó minőségű, nagyon ízletes kolbászt szeretne készíteni, akkor a természetes bél használata előnyös. Több munkát és pénzt kell belefektetni, de kiváló terméket kapsz. Ez vonatkozik az összes felsorolt természetes bélre. A sertés vékonybelek közt számos kiszerelés és kaliber megtalálható, ezért javasoljuk nézz körül webáruházunkban hogy a számodra ideális változatot használhasd.