A nitrites pácsó homogén és stabil keverék sókeverék nátrium-nitrittel dúsítva. Durva szemcsemérete miatt különösen kiváló sonka és szalonna pácolására. Aroma és íz tekintetében optimális tökéletes segédanyaga a húsok pácolásának.
A pácolás az egyik legrégebbi tartósítási módszer. Ennek a módszernek az egyik célja a lehető legjobb kipirosodás elérése. Fokozza az ízt, antibakteriális és antioxidáns hatású.
Ezenkívül a Parmasale GUSTOSAL nitrites térhálósító só meghosszabbítja az eltarthatóságot, javítja a konzisztenciát és a zamatosságot.
Felhasználása:
- az 1 kg sonkapác( nitrites só) sót és 1 kg étkezési sót összekeverjük
- a keverék felével a pácolni kívánt kb. 10-12 kg kicsontozott és előformázott bőrös vagy bőr nélküli sertéshúst ( vagy pácolásra szánt húst) bedörzsöljük, majd 10 Celsius fok alatt állni hagyjuk.
- a só keverék másik felét 3 nap után 10 liter ivóvízben teljesen feloldjuk és a húsra öntjük,
- majd ismét állni hagyjuk a húsdarabok nagyságától függően, 6-12 napig.
- ha a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni vagy locsolni kell.
- a pácolás befejeztével a húst lemossuk, lecsöpögtetjük, majd füstöljük.
Származás: EU- Ausztria
FONTOS! Ipari felhasználásra szánt termék. Önmagában nem alkalmas a húsok pácolására sem étel sózására! Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten javasolt, a csomagolóanyagon feltüntetett felhasználási javaslat szerint.
Termékről bővebben : ITT
Értékelések
Még nincsenek értékelések.