Kosár

Kolbász Szépség Verseny Karácsonyig

Kolbász Szépség Verseny 2015 Karácsony alkalmából

Játékot indítunk, mely játék célja, hogy elküld e-mail címünkre vagy Facebook oldalunkra egy üzenetet, melyben szeretteid láthatóak kolbásztöltés közben. Célunk a hagyományőrzés tovább vitele, a csapatszellem, a győzni akarás valamint egy Karácsonyi ajándék csomag Tőlünk Neked, melyet megnyerhetsz és szeretett családtagodnak betehetsz a fa alá!

A nyertest egy 6 éves ovis nagyfiú fogja kiválasztani a képek alapján!

Van lehetőséged szavazni is, ugyanis a legtöbb szavazatot kapó fénykép beküldő szintén ajándékcsomagot kap, kivéve ha a kisfiú is Őt választja!

A fényképeket folyamatosan töltjük fel oldalunkra, amit az oldal kedvelői láthatnak!
Kérlek iratkozz fel áruházunkban hírlevelünkre is, köszönjük!
Kérlek a fotó mellé mellékeld Neved, telefonszámod, e-mail címed.
E-mail címünk: [email protected]

Nyerni akarok, KLIKK IDE

One Reply to “Kolbász Szépség Verseny Karácsonyig”

  1. Korábbi nyertesünktől alábbi levelet kaptuk:
    “Kedves Dávid,

    A hétvégén felhasználásra került az önök által ajándékba adott Hukki belekből.

    Mellékelek egy pár képet, de a most a nagyobb fiam volt a segítségem mert a kicsi sajnos beteg volt.

    Küldök egy receptet is Bitter János 1929-ben kiadott könyvéből ami 124 oldalon foglalkozik a vágástól a töltelék árukig mindennel:

    F I N O M
    HENTESÁRUK
    KÖNYVE
    SZERKESZTETTE
    BITTNER JÁNOS
    hentesmester, kormányffitanicsos a Budapesti Hentesipartestület elnöke
    felsıházi tag.

    BUDAPEST, 1929.
    MAY jANOS NYOMDAI MŐ1NTÉZET R. T. K I A D Á S A .

    Graunbündeni kolbász.
    Ez nem egyéb, mint levegın szárított száraz kolbász, mely onnan nyerte a nevét,
    hogy a svájci Graunbünden kanton klimatikus viszonyai ezen kolbász elıállítására néze
    nagyon kedvdzık. Kellı figyelem mellett azonban üyen kolbász másutt is elıállítható.
    A graubündeni kolbászhoz 177a kilogramm marhahúst, 20 kilogramm disznóhúst és
    12 és 7a kilogramm szalonnát veszünk. Ugy a marhahúst, mint a disznóhúst külön-külön
    alaposan megtisztitjuk az inaktól és 7a kilogrammonként 12 gram sóval megsózzuk. Igy
    hagyjuk éjjelen át a táblán, hogy a nedvesség lefolyjon; a szalonnát — miután elıbb a bırét
    levágtuk apró darabokra vágjuk.
    A marhahúst a ringagépen elıbb félfinomra vágjuk, azután hozzá keverjük a
    szalonnát és ezzel együtt addig vágjuk, míg a szalonna körülbelül 1 négyszögcentiméter
    nagyságú kockákra van vágva. Most hozzákéverjük a disznóhúst, 20 deka durván törött
    borsot és 2 deka salétromot adunk hozzá, az egész keverékbe V* liter jó minıségő vörös
    bort öntünk és az egészet folytonos keverés között addig vágjuk, míg a szalonna borsószem
    nagyságú darabokra van vágva. Az igy nyert pépet mindjárt a tıkérıl jól föláztatott
    marhabelekbe töltjük.Ha valamennyi kolbász elkészült, teknıbe tesszük és finom sóval
    könnyen behintjük. Két nap múlva a kolbászokat vízzel lemossuk, rudakra aggatjuk és
    olyan helyre visszük, a hol a léghuzam az elsı napokban nem nagyon éri. A kolbász
    legföljebb 8 nap múlva legyen csak száraz tapin- tatu. Ha a kolbász az esıs idıjárás folytán
    ragadós külsıt nyer, kissé sózott vízben lemossuk és újólag száradni hagyjuk. A kolbászt
    addig hagyjuk száradni, míg vágásra teljesen megérik; addig is legalább egyszer hetenként
    át kell aggatni.

    Köszönjük.

    Üdvözlettel:

    Tolvaj Gyula’

Vélemény, hozzászólás?

Böllér Shop
Főmenü x
X
[]