Csomagfeladási napok: hétfő , szerda, csütörtök 13:00-kor

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciós termékek
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
  1. Blog

Blog

böllér verseny
böllérbolt
disznósajt
disznóvágás
füstölés
grillezés
grillkolbász
hentes szerszámok
hurka töltés
húsfeldolgozás
kolbász fesztiválok
kolbász recept
kolbász töltés
kolbász- és hurkabelek
kötözött sonka
pácolás
sonka készítés
szalámi recept
szalámi töltés
szalonna sózás
Szűrés törlése
Sajtos grillkolbász – a nyár ízes, ropogós kedvence
2025.07.02 08:15 Szilvi
Sajtos grillkolbász – a nyár ízes, ropogós kedvence

A nyár egyik legjobban várt pillanata, amikor előkerül a grillsütő, begyullad a faszén, és megtelik a levegő a sülő hús illatával. Ilyenkor mindenki igyekszik a legjobb falatokat az asztalra tenni, legyen szó húsimádókról vagy csak alkalmi grillezőkről. A klasszikus virsli és tarja mellett azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend egy különleges fogás: a sajtos grillkolbász.

grillkolbász
Őrölt szegfűbors – Ezért használják a böllérek generációk óta
2025.06.17 12:34 Szilvi
Őrölt szegfűbors – Ezért használják a böllérek generációk óta

A fűszerek világa végtelenül gazdag, azonban van néhány klasszikus, ami egyszerűen kihagyhatatlan, ha igazi, házias és egyben magyaros ízvilágot szeretnénk varázsolni. Ilyen a szegfűbors, különösen annak őrölt változata, amit a böllérek, hentesek és házi feldolgozók is szívesen használnak.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy miért érdemes mindig tartani otthon őrölt szegfűborsot, mire jó, hogyan használd, és miért ez az egyik legjobb természetes ízfokozó a húsfeldolgozás során.

disznóvágás
Taglópisztoly: A humánus vágás eszköze
2025.06.25 07:11 Anti a hentesmester
Taglópisztoly: A humánus vágás eszköze

A taglópisztoly egy speciális eszköz, amely a modern állattenyésztés és húsfeldolgozás humánusabb kábító eszköze. Bár a témája érzékeny, a taglópisztoly célja az állatok szenvedésének minimalizálása a vágás előtti kábítás során. Ebben a blogbejegyzésben mélyebben beleássuk magunkat a taglópisztoly történetébe, működésébe, típusai és a felhasznált töltetek közötti különbségekbe, valamint a helyes használat folyamatába.

Sajtos grillkolbász és a bajor kolbász titkos receptje
2025.06.18 07:00 Böllér Mester
Sajtos grillkolbász és a bajor kolbász titkos receptje

A grillpartik és a sörkertek elmaradhatatlan sztárjai a kolbászok, de mi van, ha egyedi ízekkel dobnád fel a megszokottat? Fedezze fel a sajtos grillkolbász és az autentikus bajor kolbász titkait, melyekkel garantáltan leveszed a lábáról vendégeid! A tökéletes íz alapja a minőségi hús, a friss fűszerek és a megfelelő arányok.

A sajtos grillkolbász titka a beleolvadó, lágy füstölt sajt, amely pikáns kiegészítője a húsnak. Ehhez elengedhetetlen egy jól megválasztott grill fűszerkeverék, ami kiemeli az ízeket. A bajor kolbász, vagy más néven Weisswurst, egy klasszikus, fehér kolbász, melyet hagyományosan édes mustárral és friss pereccel fogyasztanak a bajorok Németországban.

Böllérboltok Magyarországon: Hol talál tökéletes hentes felszerelést és kellékeket?
2025.06.11 08:00 Károly Boss
Böllérboltok Magyarországon: Hol talál tökéletes hentes felszerelést és kellékeket?

Amikor a házi kolbászkészítés, a disznóvágás vagy a professzionális húsfeldolgozás kerül szóba a megfelelő hentes felszerelés és hentes kellékek beszerzése kulcsfontosságú szempont. Számos böllérbolt várja a vásárlókat országszerte, de hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb forrást, ha eladó hentes felszereléseket keresünk?

Ez a blogbejegyzés körbejárja a lehetőségeket, és segít eligazodni abban, miért lehet a bollershop.hu az Ön számára a legkényelmesebb és legelőnyösebb választás, miért javasoljuk online leadni rendelését egy fizikai bolt választása helyett.

böllérbolt
Parajdi Só: Erdély kincse a konyhában és a sonkapác készítésben
2025.06.07 07:00 Böllér Mester
Parajdi Só: Erdély kincse a konyhában és a sonkapác készítésben

A parajdi só, más néven erdélyi só, nem csupán egy konyhai alapanyag, hanem egy igazi természeti kincs, amely generációk óta a hagyományos magyar ízek és a húsfeldolgozás szerves részát képzi. Különleges ásványi anyag-összetétele valamint természetes tisztasága miatt kiemelkedik a sók közül. Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk a parajdi só előnyeit, felhasználási módjait, majd kitérünk arra is, hogyan illeszthető be a sonkapác összetevői közé, hogy a tökéletes sonkapác házilag is elkészíthető legyen.

Nyári ízbomba a saját konyhádból: Készíts könnyedén házi kolbászokat
2025.06.05 08:43 Maci
Nyári ízbomba a saját konyhádból: Készíts könnyedén házi kolbászokat

A nyári időszak a természet közelségét, a baráti összejöveteleket valamint a szabadtéri sütés-főzés örömét hozza el. Mi lehetne isteni egy langyos estén, mint a saját kezünkkel készített, illatos kolbász a grillen?

Ebben a bejegyzésben megosztjuk veled a házi kolbászkészítés fortélyait, bemutatva olyan nyári variációkat, amelyek könnyedén elkészíthetők otthon, garantáltan feldobják a kerti partikat vagy a családi ebédeket. Fedezzük fel együtt, hogyan válhatsz te is a saját konyhád mesterévé a húsfeldolgozás terén!

grillkolbász
grillezés
Egy kanál fokhagyma granulátum mennyi fokhagymának felel meg?
2025.06.02 12:52 Szilvi
Egy kanál fokhagyma granulátum mennyi fokhagymának felel meg?

Amikor a házi kolbászkészítés, disznótoros finomságok vagy a mindennapi főzés kerül szóba, a fokhagyma szinte kihagyhatatlan. Jellegzetes aromája és számtalan jótékony hatása miatt az egyik legkedveltebb fűszerünk. De mi van akkor, ha nincs kéznél friss fokhagyma, vagy egyszerűen csak a kényelmesebb megoldást keresi? Ekkor jön képbe a fokhagyma granulátum. De vajon fokhagyma granulátum mennyi fokhagymának felel meg, és hogyan illeszthetjük be a modern konyhába és a hagyományos húsfeldolgozásba?

A Nemzetközi Hentes- és Chefvilág Élvonala: A Dick Kések Művészete és Használata
2025.05.29 09:51 Böllér Gabi
A Nemzetközi Hentes- és Chefvilág Élvonala: A Dick Kések Művészete és Használata

A Friedr. Dick GmbH nem csupán egy német késgyártó, hanem a professzionális konyhák és hentesüzletek nemzetközi ikonja. Blogbejegyzésünk a Dick kések mélyére ás, bemutatva azok történelmi jelentőségét, a különböző felhasználási területekre specializált modelljeit, és a nemzetközi szakirodalom által is elismert előnyeit. Ausztriából, Németországból és Franciaországból származó szakmai vélemények és ajánlások segítségével nyújtunk átfogó képet a tökéletes Dick kés kiválasztásához. Emelje a húsfeldolgozás és a főzés művészetét új szintre a Dick kések segítségével!

A Tökéletes Marhalábszárpörkölt Titka: Íz, Omlósság és Gazdag Szaft
2025.05.22 08:25 Maci
A Tökéletes Marhalábszárpörkölt Titka: Íz, Omlósság és Gazdag Szaft

A marhalábszárpörkölt a magyar konyha egyik ikonikus fogása, melynek gazdag íze és omlós húsa sokak kedvence. Blogbejegyzésünkben a legnépszerűbb receptek és olvasói visszajelzések alapján összeállított, tökéletesített elkészítési módot mutatjuk be lépésről lépésre. Garantáljuk, hogy ezzel a recepttel elkészítve a család és a vendégek is el lesznek ragadtatva! Fedezze fel a tökéletes pörkölt titkát!

Olasz ízbomba a grillen: Rozmaringos-citrusos pácolt csirke
2025.05.14 13:25 Szilvi
Olasz ízbomba a grillen: Rozmaringos-citrusos pácolt csirke

Olasz ízbomba a grillen! Próbáld ki a rozmaringos-citrusos páccal készült csirkét. Friss, aromás marinád olívaolajjal, citrommal, rozmaringgal és fokhagymával. Egyszerű recept a tökéletes mediterrán grillhúsért a bollershop.hu-tól! Voltál már Toscánában? Ha nem akkor itt az ideje hogy kipróbáld az életérzést!

grillezés
Legjobb húspácok grillezéshez Maci ajánlásával
2025.05.10 10:19 Maci
Legjobb húspácok grillezéshez Maci ajánlásával

Ízletes grillhús titka a jó pác! Olajos, mézes-mustáros vagy pikáns chilis marinád? Bármelyik fogadra való lehet, egy a lényeg, szívvel lélekkel készítsd el grillezéskor a bepácolt húst.Kedvenced a súlt hús vagy a BBQ oldalas? Fokhagymás-borsos sertés oldalast kóstoltad már fahéjas bolondítással? Tippek a tökéletes pácoláshoz a bollershop.hu-tól, hogy a grillezés felejthetetlen legyen!

grillezés
Jász Kolbásztöltő Fesztivál
2025.01.17 09:27 Maci
Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Február 14.-15. JÁSZKOLBÁSZ! Már a VIII. Jász Kolbásztöltő Fesztivál kerül megrendelésre  a Jászság legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvényén több mint 100 kolbásztöltő csapat nevezésével. Aki szereti a különféle húsételeket, leginkább a finom kolbászt, annak nem kérdés, hogy ott a helye ezen az eseményen. Természetesen a finom kolbász mellé pálinka is dukál majd. A jó hangulat biztosított!

Salétromsó kolbászba?
2024.11.16 07:30 Szilvi
Salétromsó kolbászba?

A hagyományos magyar kolbász elkészítéséhez már századokkal ezelőtt is használtak tartósító anyagokat, például nátriumbenzoikumot, salétromsót és borkőszót. Amikor a kolbász készítéséről beszélünk, számtalan vidéki disznóvágáson a salétromsót nem szokták hozzáadni az elkészítéshez. Egyeseknek az a véleményük hogy a legjobb kolbász akkor lesz, ha gyönyörű piros színe van, olyan, mint a cseresznye.

kolbász töltés
szalámi töltés
húsfeldolgozás
Házi kenőmájas titka
2024.10.25 08:47 Maci
Házi kenőmájas titka

Miben is rejlik a tökéletes kenőmájas elkészítése?

A válasz pofon egyszerű… Az alapanyagokban és az elkészítésben. Fenséges füstölt házi kenőmájas szinte minden háztáji disznóvágás során készülhet, hiszen a disznó nem minden részét használjuk el kolbásznak vagy füstölt húsnak.

disznóvágás
Kolbász sütése házilag: így lesz szaftos és nem reped szét
2024.10.17 08:08 Ozsvárt Kolbászműhely
Kolbász sütése házilag: így lesz szaftos és nem reped szét

Az igazi sült kolbász elkészítésének praktikái háztartásonként változik. Tényleg meg kell szurkálni? Sütés közben fedjük le? Tegyünk alá vizet? Sok a kérdés, de most jól figyelj, megmutatjuk hogy kell kolbászt sütni, hogy az jó szaftos legyen és kívül-belül átsüljön.

kolbász recept
böllér verseny
Kötözött sonka készítése házilag
2024.10.10 08:00 Anti a hentesmester
Kötözött sonka készítése házilag

Ettél már kötözött sonkát?

Biztos vagyok benne, hogy már volt a tányérodon füstölt vagy főtt-füstölt kivitelben húsvétkor, hiszen az egyik legnépszerűbb sonkaféle amit a húsvéti tojás mellé ehetsz egy kis tormával. Gyere megmutatjuk hogy is állj neki…

sonka készítés
Szalámi töltés műbéllel
2024.10.04 07:50 Böllér Gabi
Szalámi töltés műbéllel

Szalámi töltésekor számos lehetőségünk van kiválasztani a megfelelő burkolatot. Mi a szalámi műbelet preferáljuk, hisz megkönnyíti a dolgunkat. Egy előre klipszelt műbéllel ugyanakkora szalmikat tudunk tölteni. 

szalámi töltés
Szalámi kötözés technikája
2024.09.28 13:42 Anti a hentesmester
Szalámi kötözés technikája

Eljött az idő hogy a Böllér Tanodában Öcsi a mesterhentes bemutassa Neked a szalámikötés tudományát.

Most azt hiszed nagy tudás kell ahhoz hogy el tudd kötni a szalámi végét, viszont ez sokkal egyszerűbb mint gondolod.

szalámi töltés
Kolbásztöltés hibái- Trükkös tippek bölléreknek
2024.09.19 09:19 Anti a hentesmester
Kolbásztöltés hibái- Trükkös tippek bölléreknek

Böllértanodánk következő fejezete a kolbásztöltés furfangos világa. Adunk pár tippet hogy elkerüld a leggyakoribb hibákat, ahonnan már nincs visszaút és mehet minden a kukába. Gyakorolj és válj a kolbásztöltés mesterévé!

kolbász recept
kolbász töltés
Gondjaid vannak kolbásztöltéskor? Segítünk!
2024.09.13 08:25 Anti a hentesmester
Gondjaid vannak kolbásztöltéskor? Segítünk!

Disznóvágás közeledtekor sokszor megfordul benned a gondolat, hogy is állj neki, vagy egyáltalán mikor legyen a megfelelő alkalom a disznóvágásra és kolbásztöltésre, még akkor is ha nem egy időben csinálod a kettőt. Erről olvashatsz blogunkban... 

kolbász recept
kolbász töltés
I. Tápiómenti Kolbászfesztivál
2024.08.25 13:17
I. Tápiómenti Kolbászfesztivál

Kolbásztöltő fesztivál Nagykátán november 9. szombaton.

Legyél Te a Kolbászkirály! Le ne maradj a nevezésről... 

kolbász fesztiválok
böllér verseny
Grillkolbász sütése és a bajor grillkolbász receptje
2024.05.02 09:57 Böllér Gabi
Grillkolbász sütése és a bajor grillkolbász receptje

Ezt használd ha egy ütős grillkolbászt készítenél:

Gyorsan telik a tavasz és már az ajtón kopogtat a nyár ami a baráti társaságok és családok kedvelt időszaka.

Kellemesen napos enyhén szellős időben kiváló lehetőség nyílik a kerti grillezésre, a szabadon sütésre és főzésre egyaránt.

grillkolbász
Csináld meg házi füstölődet!
2024.03.02 11:49
Csináld meg házi füstölődet!

A füstölő készítése otthon valóban izgalmas és kreatív tevékenység lehet! Bár van néhány különféle módszer a füstölésre, itt egy egyszerű és alapvető útmutató a saját füstölő készítéséhez-OLVASD TOVÁBB

füstölés
Grillkolbász fűszerkeverék+ juhbél grillkolbászhoz- Csináld magad!
2024.02.25 13:32 Hentes Sanyi
Grillkolbász fűszerkeverék+ juhbél grillkolbászhoz- Csináld magad!

Itt van egy egyszerű de nagyszerű grillkolbász recept, amelyhez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi készítésű savanyú uborka vagy mama féle csalamádé szükséges. Garantáltan elnyeri a legnagyobb elismerést a grillpartikon vagy céges csapatépítőkön. Olvasd el grillkolbász receptünket, melyhez csakis saját fejlesztésű adalékanyagmentes grillkolbász fűszerkeveréket ajánlunk.

grillkolbász
Sertés vékonybél-tévhitek
2024.02.17 09:16 Miskolczi Dávid
Sertés vékonybél-tévhitek

Kezdő vagy a böllérkedésben és nem vagy tisztában számos dologgal? Semmi baj, segítünk eloszlatni pár tévhitet amit náladnál is okosabb „tapasztalt” böllérektől hallhattál. Olvasd el bejegyzésünket.

kolbász- és hurkabelek
Parasztsonka készítése házilag
2024.02.03 10:47 Ödön
Parasztsonka készítése házilag

Magyar hagyomány a füstölt sonka elkészítése, amelynek nincs párja a Kárpát medencében. 

Egy jól elkészített sonka az év minden hónapjában fogyasztható és élvezhető. Ez az ínyenc csemege a házi disznóvágás és kolbásztöltés legkésőbb beérő terméke. 

 

sonka készítés
Tökéletes kolbász recept kolbászfesztiválokra
2024.01.18 17:33 Pityu
Tökéletes kolbász recept kolbászfesztiválokra

Sokakba felmerül a kérdés, hogy mi a tökéletes kolbász receptje.

Igazából nem ördöngős elkészíteni az ízletes kolbászokat, de meg kell hagyni hogy a szükséges előkészületek nélkül nem lesz tökéletes kolbászunk.

kolbász recept
kolbász fesztiválok
böllér verseny
Kötözött sonka és a páclé készítés titkai
2024.01.13 06:35 Böllér Gabi
Kötözött sonka és a páclé készítés titkai

Sonka páclé készítése házilag nem egy ördöngős folyamat. Sonka pácolása könnyen elsajátítható. Ebben segítő kezet nyújtunk. Olvassa el blog bejegyzésünket és tanulja meg a kötözött sonka elkészítését.

kötözött sonka
Szafaládé vastag virsli? Vagy más?
2024.01.06 17:28 Anti a hentesmester
Szafaládé vastag virsli? Vagy más?

Nem, a szafaládé nem virsi. Olvasd tovább és tudj meg mindent róla. Gyerekkorodban ettél ilyet?

Szarvaskolbász recept
2023.12.14 14:17 Vadász Gabi
Szarvaskolbász recept

A szarvaskolbász valóban finom és a házias készítése még inkább különlegessé teszi. A füstölt íz és a friss alapanyagok kombinációja valóban ínycsiklandóvá teszi ezt a kolbászfélét. Kiváló kolbász receptünket Te is kipróbálhatod.

kolbász recept
Sváb kolbász recept 10kg-ra
2023.12.08 17:30
Sváb kolbász recept 10kg-ra

A sváb kolbászok egy különleges kategóriát alkotnak a német eredetű, közép-európai konyhákban. A "sváb" kifejezés általában azokra a német ajkú közösségekre utal, amelyek a történelem során a Kárpát-medencében, például Dél-Németországból, Ausztriából vagy Svábföldről érkeztek.

kolbász recept
Legjobb kolbász recept 10kg-ra
2023.12.06 09:26 Hentes Sanyi
Legjobb kolbász recept 10kg-ra

Kolbásztöltés folyamata sok előkészületet kíván. A hideg idő kiválóan alkalmas a böllér szakma gyakorlására. Minden magyar hentes és böllér várja a telet, hisz a legjobb és legfinomabb kolbászok ebben az időszakban készülnek. Ha szükséged van a legjobb házi kolbász recept 10kg-ra , a legjobb helyen jársz!

kolbász recept
Toscán göngyölt szalonna - Pancetta recept
2023.11.24 14:20 Silvio
Toscán göngyölt szalonna - Pancetta recept

A készítés rendkívül egyszerű, de gondoskodnunk kell róla hogy az összes apró trükköt bevessük elkészítése során.

Különböző fajtájú szalonnát készíthetünk: hurkolt, kiterített, füstölt, és a bőrös változatokat különbségtételként említjük meg. A szalonna vagy "pancettone" a disznó egyik zsíros vagy félzsíros része, pontosabban a hasi zsírszalonna része, ahonnan a hájat eltávolították. A levágás után (ez minden kolbász receptre érvényes) a formázott zsírszalonna darabot egy éjszakán át hűvös helyen kell lógni hagyni. Ezután levágjuk, lehetőség szerint eltávolítják a bőrt, majd sózzuk.

szalonna sózás
Rég elfelejtett kolbász receptek
2023.11.16 17:56 Farkas László
Rég elfelejtett kolbász receptek

Kolbászkülönlegességek receptjeit mutatjuk be Önöknek Farkas László gyűjteményéből. Számos érdekesség, rég elfelejtett receptet mutatunk be, amelyeket érdemes kipróbálni. Kóstolót kérünk...Nürnbergi kolbász receptet ürümmel fogadunk!

kolbász recept
Szajmóka a sertés vakbélbe töltött szalámi
2023.11.10 15:43 Böllér Mester
Szajmóka a sertés vakbélbe töltött szalámi

Mi is valójában a szajmóka?

Sertés vakbélbe vagy hólyagba töltött, kenhető állagú, füstölt szalámi.

Tudj meg róla többet Te is blog bejegyzésünkben!

szalámi recept
szalámi töltés
Szalonna sózása a Nagyi receptjével
2023.11.05 10:22 Karmelitta
Szalonna sózása a Nagyi receptjével

Ezúttal  egy hagyományos disznóvágás során készített szalonna pácolásáról lesz szó. Nitrites pácsót ehhez a termékhez nem használunk, csakis hagyományos eljárással készített terméket állítunk elő.  

szalonna sózás
Klipszelt műbél használata
2023.10.29 10:47 Böllér Mester
Klipszelt műbél használata

Szalámi töltéskor sokszor nagy dilemma hogy milyen belet is használjuk a kolbászmassza betöltésére.

Ha már eldöntöttük hogy szalámibelet /szalámi műbelet használunk a létező leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás a klipszelt műbél használata.

hentes szerszámok
kolbász- és hurkabelek
Sütnivaló kolbász és a kolbászbél szezonja
2023.10.23 17:30 Anti a hentesmester
Sütnivaló kolbász és a kolbászbél szezonja

Itt van a szabadban rendezett piacok időszaka, és elképzelhetetlen lenne a büfék kínálata kolbász, lángos, vagy bármely kézműves étel nélkül. Azok, akik élvezik ezt a különleges életérzést, hiányolják a rendszeres találkozást kedvenc büféseikkel, és még az időjárás sem tartja vissza őket a korai reggeli elfogyasztásától - amint csak lehet, indulnak.

kolbász recept
kolbász töltés
kolbász- és hurkabelek
Disznósajt készítése a hagyomány szerint
2023.10.07 12:21 Hentes Sanyi
Disznósajt készítése a hagyomány szerint

Nem mindenki kedveli a disznósajtot, és sokan vannak, akik nem is próbálják ki azt. Azonban, ha valaki egyszer megkóstolja a valódi, gondosan elkészített vidéki változatot, megváltozhat a véleménye. Érdemes megemlíteni, hogy a benne található kollagén rendkívül jótékony hatással lehet az emberi szervezetre.

disznósajt
Kolbász füstölés hagyományos módon, hidegfüstöléssel
2023.10.09 03:17 Böllér Mester
Kolbász füstölés hagyományos módon, hidegfüstöléssel

A kolbász füstölése hagyományosan hidegfüstöléssel történik. Ennek a folyamatnak a lényege, hogy az élelmiszert alacsony hőmérsékleten füstölik, általában 5 és 15 Celsius fok közötti hőmérsékleten, és a füstölés során az élelmiszer nyers állapotban marad.

füstölés
Hurka töltésének művészete
2023.10.02 05:33 Anti a hentesmester
Hurka töltésének művészete

A hurka a hagyományos ételek világában egyedülálló helyet foglal el. Az emberek évszázadok óta kedvelik ezt az ínycsiklandó ételt, amely sokféle fajtában és változatban készül világszerte. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a hurka készítésének művészetét, részletesen ismertetve a különböző hurkafajtákat, az elkészítés folyamatát, az alapanyagokat, és megosztunk néhány fantasztikus hurka receptet.

hurka töltés
Szalámi töltés hibái, miért válik el a bél?
2023.09.19 09:26 Anti a hentesmester
Szalámi töltés hibái, miért válik el a bél?

Bizonyára sokak számára bosszantó ha a nagy munkával betöltött szalámi érése során a tölteléktől elválik a szalámibél. Vajon miért is történhet ez? Hibáztunk vagy valami más miatt történhetett ez az elváltozás? Alábbi cikkünkben igyekszünk a tőlünk telhető legnagyobb részletességgel kielemezni a hibákat és a megoldásokat amivel el tudjuk kerülni a töltés során fellépő hibákat.

Készüljön fel, hosszú lesz és tartalmas!

szalámi töltés
kolbász- és hurkabelek
A szalámi gyártástechnológiája
2023.09.17 16:17 Anti a hentesmester
A szalámi gyártástechnológiája

Bár hazánkban a téliszalámi gyártást a régi idők olasz mesterei honosították meg a XIX. század második felében, az időközben magyar sajátossággá vált, ami főként az éghajlati viszonyainknak és kiváló minőségű nyersanyagainknak köszönhető.

szalámi töltés
Paprikás szalámi recept
2023.09.11 18:58 Böllér Mester
Paprikás szalámi recept

Egy húsipari termék, amit sertés színhúsból és szalonnából készítenek, és hagyományosan füstöléssel tartósítanak. A jellegzetes színt csemege fűszerpaprikától kapja, de létezik olyan változata is, amiben nincs paprika, és fehér szalámi néven ismert.

A szalámi elkészíthető sertés- és marhahús keverékéből, valamint vadhúsból is, de leggyakrabban kizárólag sertéshús felhasználásával készül. A szalámi receptje különbözhet egyik vidékről a másikra, és az otthonokban is számtalan variáció létezik.

szalámi recept
Szárazáru gyártástechnológia (ipari)
2023.07.31 09:40 Böllér Mester
Szárazáru gyártástechnológia (ipari)

Kedves Olvasóink!

Jelen cikkünkben megosztjuk veletek a szalámi gyártásának technológiáját, amiből rengeteg hasznos információt sajátíthattok el.

A szárazáru aprított nyershúsból és szalonnából, konyhasó és salétromos só, cukor fűszerek és más segéd illetve alapanyagok felhasználásával készült termék. A szárazáruk két nagy csoportra oszthatók fel a szalámi félékre és a szárazkolbászokra. A szalámi 90-120 napig szobahőmérsékleten eltartható 28 % víztartalmú, 2-4 mm szemcseméretű, 65 mm (de 50 mmnél mindenképp nagyobb) átmérőjű, max. 1 % százalék íntartalmú termék. A szárazkolbászok az 50 mm alatti, jellemzően 34-38 mm átmérővel, és a kismértékben durvább aprítottságban (4-6 mm) térnek el.

szalámi töltés
Sváb disznóvágási szokások Hajóson
2023.07.31 09:30 Böllér Mester
Sváb disznóvágási szokások Hajóson

A disznóvágás egykor elsősorban a család hússzükségletét biztosította, mely manapság szerencsére még mindig őrzi hagyományát. Az idősebb generáció előszeretettel adja át az elsajátított tudást, mely generációról generációra öröklődik. A tartósítás legegyszerűbb módja a sózás és a füstölés volt, de fontos volt a sült húsok zsírban való tárolása is. Nemcsak sonkát, hanem a szalonnát sózták-füstölték, de előfordult, hogy oldalast, lapockát is gyengén megfüstöltek.

disznóvágás
Egy kis gyulai páros
2023.07.31 09:27 Böllér Mester
Egy kis gyulai páros

Nagyon fontos a hús minőséget ellenőrizni! Az öreg, böllérek, kolbászmesterek úgy tartják, hogy a sertésnek jó nagynak kell lennie, az ideális kolbászhúshoz. Ideálisan 2 mázsa felettinek és háztájinak. (A nagyüzemi sertéseket tipikusan 120-130 kg-os súlyban már levágják, mert ekkor az ideális a takarmányozás, költség-haszon szempontjából.)

kolbász recept
kolbász töltés
Disznóvágás a határ mentén
2023.07.31 09:16 Böllér Mester
Disznóvágás a határ mentén

Vendéglátóink örömére vettük a fáradtságot és igyekeztünk minden mozzanatot megragadva megörökíteni a napot, amin nagyon jól éreztük magunkat. Sejtve legbelül be kell álljunk és csak módjával szürcsölni a mámorító barack pálinkát hamar kedvet s erőt kapva csatlakoztunk a napi munkafolyamatokhoz. Nem kellett nekünk se HACCP se ISO, se a kézműves termékek szent bibliája, minden tudásunkat bele nem adva eljátszogattunk a töltelékkel.

disznóvágás
Klipszelő fogó (huzalos) teszt
2023.07.31 09:12 Böllér Mester
Klipszelő fogó (huzalos) teszt

Kedves Olvasók, Kedves Vásárlóink! Volt egy kis szabadidőnk a mai nap és gondoltuk leteszteljük a klipszelő fogót, amit nem szívesen adtam ki a kezemből, mégpedig azért se, mert kellemes a fogása és könnyű a kezelése. Van ennél egyszerűbb klipszelő?
Kedves Kolléga csak hebegett habogott, de a fűszerkimérés és a darálás valamint a töltés az Ő feladata maradt.

hentes szerszámok
NPK Beef a minőségi marhahús szakértője
2023.07.31 09:09 Böllér Mester
NPK Beef a minőségi marhahús szakértője

Az utóbbi időszakban egyre fajsúlyosabbá vált értékrendükben az egészséges táplálkozás szerepe, így megfogalmazódott bennünk annak igénye, hogy az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát – figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is – érlelt marhahús formájában tegyék elérhetővé az érdeklődők számára hazánkban.

A „Füstölt” jelző használata húskészítmények megnevezésében
2023.07.31 09:05 Böllér Mester
A „Füstölt” jelző használata húskészítmények megnevezésében

Füstölés: olyan művelet, amelynek célja a füstgenerátorban vagy egyéb módon gerjesztett füstben a húskészítmények füstölt ízének kialakítása és az eltarthatóság növelése. Az alkalmazott hőmérséklettől függően megkülönböztetünk hideg vagy meleg, vagy forró füstölést.

Tanácsok házi disznóvágáshoz, előtérben a higiénia
2023.07.31 08:59 Böllér Mester
Tanácsok házi disznóvágáshoz, előtérben a higiénia

A vágás előtti napon elő kell készülni a munkához. Az asztalokat és a használni kívánt edényeket, eszközöket alaposan mosogassuk el. A mosogatáshoz, húsfeldolgozáshoz csak tiszta, ivóvíz minőségű vizet használjunk. Disznóvágáson ne vegyen részt az, aki hasmenésben szenved vagy kezén valamilyen bőrbetegség található, hiszen a beteg ember fertőzés forrása lehet. A feldolgozott termékbe kerülő vírusok, baktériumok ételmérgezést okozhatnak.

disznóvágás
Topless kocsimosás Böllérshop módra
2023.07.31 08:54 Böllér Mester
Topless kocsimosás Böllérshop módra

Felettébb élveztük a csinos lányokkal a gépjármű ápolását hisz a szemet gyönyörködtető látvány mellett megtisztíották az áruk hordására rendeltetett egyik kocsinkat is, megfényezték a lökhárítót, lemosták az ablakokat...

DICK termékek rövid története
2023.07.31 08:48 Böllér Mester
DICK termékek rövid története

A késeket kizárólag magas minőségű rozsdamentes acélötvözetből készítik. Ez az anyag adja az alapot a további megmunkáláskhoz, biztosítja a kés kiváló minőségét. A nyers késformákat speciálisan hengerelt acéllemezekből vágják ki. A következő lépés a gyártási eljárásban az edzés, ez kulcsfontosságú a kés minősége szempontjából.

hentes szerszámok
Grillkolbász- a tökéletes grillezés receptje
2023.07.02 11:30 Böllér Mester
Grillkolbász- a tökéletes grillezés receptje

A kolbász grillezése olyan egyszerű dolognak tűnik, de mint a legtöbb egyszerű dolgot, ezt sem a világ legegyszerűbb dolga. (Na jó aki nem fogott még fakanalat, nehéz lesz neki mint a relativitás elmélete.)

Ha túl gyorsan grillezed a kolbászokat, a burkolat megég és eltörik, mielőtt átsülne, ami teljesen száraz és omlós kolbászt eredményez. Nem jó! Bár lehetne gyakorolni a „low-&-slow” (alacsony-lassú) módszert (ah, söröcskös!), de ez egy kis előzetes tervezést igényel. Mi sem arra a teljesen könnyű nyári vacsorára  vágyunk!

grillkolbász
Grillkolbász készítése mesterfokon
2023.07.22 16:17 Böllér Mester
Grillkolbász készítése mesterfokon

A tél múlásával sokan már biztos várjátok az erős napsütést, a meleg időt, mikor sörrel a kezetekben állhattok a grillrács mellett és süthetitek a finomabbnál finomabb húsokat. De jó is lenne most egy parázsról forrón levett tarját vagy egy ropogós csirkecombot majszolni, nem is beszélve a tárcsán sült pecsenyéről vagy a csípős grillkolbászról.

grillkolbász
7 fajta kolbászbél és felhasználása
2023.07.22 16:44 Böllér Mester
7 fajta kolbászbél és felhasználása

Ha jó minőségű, nagyon ízletes kolbászt szeretne készíteni, akkor a természetes bél használata előnyös. Több munkát és pénzt kell belefektetni, de kiváló terméket kapsz. Ez vonatkozik az összes felsorolt ​​természetes bélre. A sertés vékonybelek közt számos kiszerelés és kaliber megtalálható, ezért javasoljuk nézz körül webáruházunkban hogy a számodra ideális változatot használhasd.

kolbász- és hurkabelek
Virsli készítés mesterfokon
2023.07.22 16:36 Ozsvárt Kolbászműhely
Virsli készítés mesterfokon

Minap meglátogattuk Ozsvárt Kolbászműhely tulajdonosát, Gábort, aki szintén szakmabeliként órákig tudott volna beszélni velünk együtt a szakma rejtelmeiről és titkairól. Észre se vettük hogy az első pár perc elmélkedés majdnem egy óra alatt elrepült és még körbe se néztük a remekül felszerelt húsüzemét.

Kolbász receptek - hogyan készítsünk füstölt-és parasztkolbászt?
2023.07.24 08:39 Böllér Mester
Kolbász receptek - hogyan készítsünk füstölt-és parasztkolbászt?

A jó kolbász recept már megalapozhatja a készített kolbász ízvilágát, magyarosságát. Nagyon fontos, hogy minden alapanyagból, fűszerkeverékből, húsféléből pontosan annyit adjunk hozzá, amennyit a recept előír, különben a házias ízvilág könnyen elvészhet.

Hogyan kell gyulai, paraszt, szárazkolbászt készíteni?

Megmutatjuk a legjobb recepteket. Titkok egyenesen a műhelyből!

kolbász recept
A szalonna, sonka sózása, pácolása, füstölése házilag - A-Z
2023.07.24 08:55 Böllér Mester
A szalonna, sonka sózása, pácolása, füstölése házilag - A-Z

A szalonna sózása, pácolása, füstölése igazi művészet - viszont, nem kell hivatásos hentesnek lennünk ahhoz, hogy mi is el tudjuk végezni ezeket a műveleteket. Egy jó disznóvágás után mindenkiben felmerülhet a jogos kérdés: hogyan kell a szalonnát jól füstölni, pácolni?

Mi a tökéletes ízvilág titka? Hogyan kell füstöltsonkát készíteni?

Cikkünkben ezzel kapcsolatban szeretnénk egy átfogó képet nyújtani.

pácolás
szalonna sózás
Szalámi recept - hogyan készül a házi, pick és téliszalámi?
2023.07.24 09:16 Böllér Mester
Szalámi recept - hogyan készül a házi, pick és téliszalámi?

Szalámi recept - készítsd el  te is az  házilag szalámit, sokkal ízletesebb lehet, mint a boltban kapható, ráadásul nincsen tele színezékekkel és káros anyagokkal.

Szimplán csak háziasan finom, imádni fogja mindenki! - Pick szalámi, téli szalámi egyéni ízvilággal.

szalámi recept
Szalonna füstölés, sonka füstölés és a füstölés technikája
2023.07.24 09:22 Böllér Mester
Szalonna füstölés, sonka füstölés és a füstölés technikája

A füstölés a kolbász és szalonna készítés fontos tényezője. Ha nem a megfelelő fával füstölünk vagy rövid ideig hagyjuk a füstön a terméket, a már elkészült hús íze kellemetlené válhat vagy a színe hamarosan megváltozik, esetlég meg is romlik, amit senki se szeretne. A sonka füstölés nem ördöngős tudomány, könynen elsajátítható és mesterien végezhető.

füstölés
Sonka pácolása kisokos - páclé, sózás, praktikák
2023.07.24 09:39 Böllér Mester
Sonka pácolása kisokos - páclé, sózás, praktikák

A sonka pácolása, páclében történő érlelése egy külön művészet. Nagyon könnyű elrontani, de ha jól csináljuk, a hús isteni zamatával fog minket megörvendeztetni a fogyasztáskor, mire kell odafigyelnünk?

sonka készítés
pácolás
Kolbász füstölése házilag
2023.07.24 11:09 Böllér Mester
Kolbász füstölése házilag

A kolbász füstölés a kolbász készítés egyik legfontosabb lépése. Ha itt hibázunk, akkor az egész munkánk kárba mehet - ezért a megfelelő technológiák szakszerű használata mellett nagyon fontos, hogy a füstölési eljárást se rontsuk el.

füstölés
A házi füstölt sonka és hús tárolása ️ házi praktikák!
2023.07.24 16:05 Böllér Mester
A házi füstölt sonka és hús tárolása ️ házi praktikák!

A füstölt húst, sonkát, szalonnát és szalámit nem elég szakszerűen, a megfelelő összetevőkkel a receptek szerint elkészíteni. Az is elengedhetetlenül fontos, hogy a tárolási technológia megfelelő legyen - hiszen e nélkül a hús akár meg is romolhat, illetve, üzemi tárolás esetén hatalmas bírságot kaphatunk. Cikkünkben bemutatjuk a házi füstölt sonka tárolásának hogyanját.

sonka készítés
Házi kolbász recept - kolbász készítése egy sváb bácsi receptje alapján
2023.07.24 16:14 Böllér Mester
Házi kolbász recept - kolbász készítése egy sváb bácsi receptje alapján

A házi kolbász recept elkészítése pofon egyszerű - nem kell hozzá más, csak, hús, zsiradék,  piros fűszerpaprika, csípős fűszerpaprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés vékonybél, sertés kuláré- vagy marhabél, amibe beletöltjük. Vigyázat - a legjobb házi kolbász fog elkészülni! :)

kolbász recept
Sült hurka és kolbász készítése
2023.07.24 16:37 Böllér Mester
Sült hurka és kolbász készítése

Kolbász sütése előtt nem szükséges az áztatás, mivel a kolbász víztartalma alacsony, ezért a gőzfejlődés nem jelentős, de ártani nem fog, ha a kolbászt is beáztatod.
A hurka kolbász együtt: a disznótoros. Az elnevezés esetenként még sült húst is feltételez, de felénk az nem szokás.

kolbász töltés
hurka töltés
Milyen kést válasszak?
2023.07.24 18:57 Böllér Mester
Milyen kést válasszak?

Ha valaki szakács, vagy csak gyakorlott háziasszony és idejének legnagyobb részét a konyhában tölti, akkor biztosan tudja, hogy mennyi minden múlik egy jó késen, mennyire fontos a helyes kés választás annak éle, formája hossza stb végett...

hentes szerszámok
Sertés vágás technológiája
2023.07.25 07:59 Böllér Mester
Sertés vágás technológiája

A disznótor, disznóvágás háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a húsok feldolgozása, és az ezt követő hagyományos disznótoros kolbász és hurka valamint egyéb fogásokból rendezett vacsora. Magyarországon a rendszerint télen, az újév előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, amely manapság a városi emberek számára népszerű turisztikai és hagyományőrző élménnyé vált. A disznóvágás menete sokak számára bonyolult, bár könnyen elsajátítható.

húsfeldolgozás
Disznóvágás - árak, költségek, legfontosabb kellékek
2023.07.25 08:11 Böllér Mester
Disznóvágás - árak, költségek, legfontosabb kellékek

A disznóvágás hazánkban tradíciónak számít. Hagyománya és a népszokás apáról fiúra száll.

Magyarországon a paraszti háztartások egyik legnépszerűbb és leggyakoribb elfoglaltsága, melynek során háznál nevelt sertéseket, a házi sertést hagyományos levágás, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos vacsora program követi.

A népszokás része már jóval a disznóvágás elkezdése előtt, a felkészülési szakaszban kezdődik.

disznóvágás
böllérbolt
Kolbásztöltés fortélyai
2023.07.25 08:32 Böllér Mester
Kolbásztöltés fortélyai

Kolbásztöltéskor gondos előkészítést követően előkészítjük a húsdarálót, a kolbásztöltőt valamitn a kimosott és előáztatott beleket. Az ízletes tölteléket a darálást követően átgyúrjuk a fűszerekkel és pihentetést követően a kívánt bélbe töltjük. Figyeljünk a tisztaságra és a arra hogy a beleket ne töltsük túl, mert repedéshez vezethet, ami további plusz munkával jár. 

 

kolbász töltés
A belek előkészítése a töltés előtt- Kisokos
2023.07.25 08:44 Böllér Mester
A belek előkészítése a töltés előtt- Kisokos

A töltelékáru készítésének sikeréhez a belek előkészítése rendkívül fontos momentum.

Csakis a jól előkészített, helyesen megnedvesített és kisimított burkolatokban lehet jó töltelékárut készíteni, ami a további feldolgozásnál nem durran szét és nem reped meg.

 

kolbász- és hurkabelek
Kötözött sonka, a sonka kötözés technikája házilag
2023.07.25 09:00 Böllér Mester
Kötözött sonka, a sonka kötözés technikája házilag

Kötözött sonkát szeretnél készíteni házilag - mert nem szeretnéd boltban venni, vagy jó érett húst szeretnél az asztalon látni? Nekünk van pár tanácsunk, mire kell figyelni, mi az igazi titok nyitja. Nem csak húsvétkor! 

kötözött sonka
Töltsünk egy igazi Bácskai hurkát!
2023.07.25 09:32 Böllér Mester
Töltsünk egy igazi Bácskai hurkát!

Tájegységenként változnak a különféle húskészítmények alap receptúrái. A Dél-Bácskai régió méltán híres a különféle hentesáruiról. Egyik jellegzetes terméke a Bácskai hurka amelyet több száz évre visszamenóleg azonosított a kronológia tudománya. Cikkünkben egy hagyományos régi receptet ismertetünk. 

hurka töltés
A Téliszalámi fogyasztása, ízei – meddig áll el? Receptekkel!
2023.07.25 09:42 Böllér Mester
A Téliszalámi fogyasztása, ízei – meddig áll el? Receptekkel!

A téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle.

A szegedi téliszalámi 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, hungarikum.

A háztartásokban sokan próbálkoznak az ízvilág ás állag másolására. Sokszor egyes költemények még ízletesebbek mint az eredeti téliszalámi. 

szalámi recept
szalámi töltés
A kolbász mérgezés, botulizmus veszélyei
2023.07.25 10:02 Böllér Mester
A kolbász mérgezés, botulizmus veszélyei

A botulizmus, vagyis köznyelven a kolbászmérgezés nagyon ritka betegség, de közismert. Évente pár embernél fordul elő Magyarországon( a statisztikák szerint, bár idén valószínüleg COVID-nak nevezik majd) , és súlyos esetben halállal is végződhet.

Megéri odafigyelni a disznóvágás higiénés szabályaira, mert számos maradandó problémánk lehet belőle.

húsfeldolgozás
Recept Csak Neked, avagy hogyan is kell?
2023.07.25 10:07 Böllér Mester
Recept Csak Neked, avagy hogyan is kell?
  1. A sült kolbász készítéséhez első lépésben melegítsd be a sütőt 180 fokra, alsó-felső (normál) sütési módban.
  2. Készítsd elő a sütnivaló kobászt. Helyezd egy tepsibe, és most jön a lényeg: szurkáld meg jó sok helyen villával! Így a zsír a kolbász sütése közben kifolyik, nem reped szét, nagyon finom lesz. Ha tapadásmentes tepsit használsz, akkor a kolbász sütése nem igényel plusz zsiradékot. Normál tepsit nagyon vékonyan olajozz/zsírozz ki sütés előtt.
  3. Most jön a kolbász sütése. Tedd be a tepsit a forró sütőbe, és süsd kb. 40 percig. Megfordítani, forgatni, piszkálni nem szükséges
kolbász recept
szalámi recept
Mire jó a starter kultúra?
2023.07.25 10:14 Böllér Mester
Mire jó a starter kultúra?

A starterkultúrák alkalmazásnak célja:

  • A paszta pH értékének lecsökkentése
  • Az érlelési idő lerövidítése
  • A káros mikroorganizmusok elnyomása
  • Aroma kialakítás
szalámi töltés
Starterkultúrás szárazáru gyártás
2023.07.25 10:33 Böllér Mester
Starterkultúrás szárazáru gyártás

A starterkultúrás szárazáru gyártás nehezen honosodott meg Magyarországon a hagyományos szárazáruhoz képest savanykás íz miatt. A magyar ízlésnek megfelelő szárazáru gyártásához nem szabad engedni, hogy a savtermelő baktériumok hamar túlsúlyba kerüljenek, mert ennek üres savanyú jellegű íz és aroma lesz a következménye.

szalámi töltés
Ízletes receptek töltelékezéshez
2023.07.25 12:17 Böllér Mester
Ízletes receptek töltelékezéshez

Mi is készíthetünk finom házi szalámit, egy kis energiabefektetéssel. Nem ördöngösség, és ki ne lenne büszke saját kézzel készített szalámijára! Nem kell hozzá nagy tudomány , csak egy kis odafigyelés, na és kiváló minőségű alapanyagok és fűszerek. 

A töltés gyakorlata hamar megjön az első pár betöltött műbél után. 

kolbász töltés
szalámi töltés
hurka töltés
disznóvágás
Spanyol "kóbi" receptje csak Nálunk egy spanyol hentestől
2023.07.25 12:25 Böllér Mester
Spanyol "kóbi" receptje csak Nálunk egy spanyol hentestől

Ritkaság a mindennapokra Tőlünk Nektek, hátha kedvet kapnak egyesek a finomság elkészítésére.

Nem volt könnyű dolgunk, de sikerült egy tengerparti ízvilágot elcsípjünk, hisz még nekünk is vannak barátaink külföldön, akik szintén a húsipar elkötelezettjei.

kolbász recept
A marhahús feldolgozása, a marha részei
2023.07.25 13:08 Böllér Mester
A marhahús feldolgozása, a marha részei

Marha első- és hátulsó negyed teljes csontozása, kivágása, osztályozása. Előhűtött marha elülső negyed bontása, darabolása, röviden tömören erről is írunk blogunkban.

húsfeldolgozás
Legjobb fűszerpaprika kisokos
2023.07.25 13:17 Böllér Mester
Legjobb fűszerpaprika kisokos

A fűszerpaprika nem csupán egy fűszer a sok közül; a magyar konyha lelke, íze és színe. Ahhoz, hogy valóban kihozzuk belőle a maximumot, és a tökéletes házi kolbász, gulyásleves vagy pörkölt készüljön, fontos tudnunk, mi is az, ami egy igazán minőségi fűszerpaprikát jellemez. Ez a kisokos segít eligazodni a fűszerpaprika világában, hogy Ön mindig a legjobb fűszerpaprika fajtát válassza.

A jó sonkapác titka, így készíts füstölt sonkát!
2023.07.25 13:26 Ottó
A jó sonkapác titka, így készíts füstölt sonkát!

Sózáson vagy pácoláson a hús sózásával történő tartósítását értjük. A konyhasó alkalmazásával rendszerint sózásról beszélünk. Ha nitrites pácsót használunk, akkor pácolásról van szó.

A munkafolyamat mindkettőnél ugyanaz. Ezért most a következő szövegrész ne zavarjon meg senkit, mikor egyszer sózásról, máskor pácolásról beszélünk.

sonka készítés
pácolás
A belek töltése- Kisokos
2023.07.30 09:34 Böllér Mester
A belek töltése- Kisokos

A belet nem szabad túl szorosra tölteni mert a pározáskor eldurranhatnak, javasolt a kaliber tartása, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Fontos továbbá hogy a töltelék és a bél közé levegő ne szoruljon. Ha mégis levegő került a bélbe, akkor tűvel szurkáljuk meg.

kolbász- és hurkabelek
Húsvéti sonka elkészítése pár lépésben
2023.07.30 09:50 Böllér Mester
Húsvéti sonka elkészítése pár lépésben

Habár elég nehéz kivitelezni, hogy végigkóstold a kínálatot, a jó sonkát leginkább az íze alapján lehet megtalálni, bár ezt a bevásárlóközpontokban nem teheted meg. Az érlelés ez esetben legalább három hétig tart, így a füst és a só egészen a hús rostjáig beeszi magát, ami a húson is érződik - ez az igazi hagyományos parasztsonka.

sonka készítés
kötözött sonka
Szlavónia látogatása a kolbász és kulen gasztronómiában
2023.07.30 10:04 Böllér Mester
Szlavónia látogatása a kolbász és kulen gasztronómiában

A töltés után a bél burkot még megsózzák. A burok sós pácolása mint egy öt napig tart, majd a gömböcöt lemossák és bekötözik, hogy több hónapi érlelődés után is megtartsa a formáját. Ha a tél hideg és száraz, a kulent minden harmadik napon füstölik 8-10 napig, ha pedig meleg és nedves – majdnem minden nap. A kulent egy hónapon át füstölik, míg elnyeri sötétbarna-vöröses színét.

szalámi recept
Sertés vékonybél kisokos
2023.07.30 10:16 Böllér Mester
Sertés vékonybél kisokos

Ebben a posztunkban nem fogunk litániát írni, sem tudományos szavakat vagy sokak számára érthetetlen összetett mondatokba foglalt ismertetést. Lényegre törünk, hisz Neked is az a lényeg, hogy a lényeget kiragadd és a legjobb döntést hozd meg, ezért hát segítünk választani.

kolbász- és hurkabelek
Pljeskavica, gyorsan, egyszerűen otthon is
2023.07.30 10:22 Böllér Mester
Pljeskavica, gyorsan, egyszerűen otthon is
A leskováci pljeskavicát Szerbiában ettem: disznóhúsból és nagyon sok fűszerrel, természetesen a tálalás ott is hagymával történt.
A hakdúcska pljeskavica az, amit én is készítek: fele marha, fele disznóhús – és igencsak fűszerezem zöldekkel.
Disznósajt félrebeszélés nélkül, részletesen
2023.07.30 10:31 Böllér Mester
Disznósajt félrebeszélés nélkül, részletesen

A disznósajt nem tévesztendő össze a bőrsajttal vagy a fejsajttal, ugyanis mindhárom étel kicsit eltérően kell elkészíteni sokban el nem térő alapanyagokból.A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük, és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a csontról, ami legalább két óra.

disznósajt
Grillkolbász háziasan megcsippelve
2023.07.30 10:43 Böllér Mester
Grillkolbász háziasan megcsippelve

Kedves Barátunk egyszer azt mondta, hogy a BBQ szósz mindenhez jó. amit nem akartam neki elhinni, de nagy igazság. Különösen grill kolbászhoz és sült húshoz. Ha pedig hagymát is teszünk hozzá, akkor az maga a mennyország.

grillkolbász
Oktatási segédanyagok termék gyártáshoz
2023.07.30 10:48 Böllér Mester
Oktatási segédanyagok termék gyártáshoz

Töltsd le a tananyagot az alábbi listából és legyél okosabb.

kolbász töltés
szalámi töltés
pácolás
szalonna sózás
A marhahús feldolgozása II.
2023.07.30 10:54 Böllér Mester
A marhahús feldolgozása II.

Akassza a marhacsontot a horogra úgy, hogy a medencecsont ön felé legyen. Bárddal vágja le a medencecsont alsó részén lévő keresztcsontot.

húsfeldolgozás
Adalékanyagok és fűszerek
2023.07.30 11:00 Böllér Mester
Adalékanyagok és fűszerek

Fűszerek és adalékanyagok nélkül töltelék árut nem lehet készíteni, és pedig nem az ízlés miatt, hanem a tartósság miatt nem. Az adagolással vagy annak elhagyásával vessző növelésével vagy minimalizálásával a töltelékáruk ízét szabályozhatjuk vagy módosíthatjuk. A hentesek ebből nem csak tudományt csinálnak, hanem gyakran titkot is. Mivel csak így tudják megkülönböztetni magukat. A többiektől így kap aztán szárnyra hogy X hentes készíti a legjobb kolbászt, Z hentesnél kapható a legjobb füstölthús.

Békebéli disznóvágás és sonkakészítés emlékére
2023.07.30 11:13
Békebéli disznóvágás és sonkakészítés emlékére

A címet olvasva most sokan arra gondoltok, valahol valami eldugott falucskában járhattunk ahol igazi korabeli hangulatban, öltözetben az adott kornak megfelelő hangulatban disznóvágás volt. Sajnos nem, el kell áruljam nektek, nem volt disznóvágás, sajnos nem jártunk ilyen helyen, bár adta volna a Jóisten , szívesen repültem volna vissza egy kicsit a múltba nosztalgiázni.

sonka készítés
disznóvágás
Mese a ropogós szaftos grillkolbászról
2023.07.30 11:18 Böllér Mester
Mese a ropogós szaftos grillkolbászról

Mi a titok? Egyáltalán van valami titok? Valami amivel tökéletessé varázsolható a saját portád grillere?

A választ megtalálod a sorok között…

grillkolbász
Miért is használj szalámi műbelet?
2023.07.30 11:35 Böllér Mester
Miért is használj szalámi műbelet?

Nálunk így találsz rá: FASER bél vagy Fibrous bél. Az egyik legjobb tapadást biztosítják a webáruházunkban forgalmazott szalámi műbelek. Ezen rostos burkoló anyagok az évtizedek során bebizonyították kimagasló minőségüket.

kolbász- és hurkabelek
A mennyei 7-es kerti grill partihoz
2023.07.30 11:40 Böllér Mester
A mennyei 7-es kerti grill partihoz

Hamarosan itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány frankó pácösszeállítás a kerti konyhád fiókjában. Lehet csípős, édes, mustáros, BBQ-s.. egy biztos a tutti tippek tőlünk jönnek…

grillkolbász
Konyakos füstölt kolbász
2023.07.30 11:48 Böllér Mester
Konyakos füstölt kolbász

Egy hagyományosan hidegen füstölt házi kolbász recept, amit aromás márkás konyak tesz pikánsabbá. A receptet természetesen ízlés szerint lehet  finomítani, az összetevők csupán tájékoztató jellegűek. Kolbásztöltéskor szinte soha nem ragaszkodunk a mérleghez, inkább a gyúrás közbeni kóstolgatást részesítjük előnyben. Természetesen minden magyarnak megvan a saját " tuti házikolbász " receptje.

kolbász recept
A szalámi mestere Balatoni Józsi bácsi
2023.07.30 11:53 Böllér Mester
A szalámi mestere Balatoni Józsi bácsi

Kedves Olvasóink!

A napokban azon gondolkoztunk mit is osszunk meg veletek, ami picit felcsigázhatja  a kedélyeket..
Döntöttünk és szeretnénk bemutatni nektek egy vállalkozást, ahol a magyar hagyományokra alapozzák az egész termék projektjüket. Hagyományok alapján az ősi magyar ízvilág mellett extra különleges ízvilágú termékek, szalámi specialitásokat készítenek. 

"Csak az hal meg igazán, akit elfelejtenek"

szalámi töltés
Hét végi ajánlatunk a Bobet csettegő
2023.07.30 12:33 Böllér Mester
Hét végi ajánlatunk a Bobet csettegő

Gondolkodtunk a napokban mit is ajánlhatnánk Nektek, mit is javasolhatnánk a kosárba tételkor és egyszer csak kezünkbe fogtunk egy kést és rájüttünk, arra hogy sokan nem is tudhatjátok miért is fontos a késeknek az állandó karban tartása, pengéjének élezése, a kés tisztántartása, vagy szakszerű tárolása.

hentes szerszámok
Technológiai segédlet a pácolást és füstölést végzőknek
2023.07.30 12:40 Böllér Mester
Technológiai segédlet a pácolást és füstölést végzőknek

Ma a pácolásnak többféle célja is van. A korszerű pácolási technológiák esetén az élvezeti érték biztosítása, illetve fokozása, valamint a kihozatal növelése a fő cél, és a tartósítás. A pácolási technológiáknak három nagy csoportja van, amely nemcsak eltérő technológiát, hanem eltérő mikrobiológiai követelményeket, illetve következményeket is jelent.

pácolás
füstölés
Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény
2023.07.30 12:49 Böllér Mester
Kedvenc húskészítményem-Receptgyűjtemény

Na kié a legjobb kolbász recept? Facebook közösségi oldalunkon a Böllérshop.hu nyereményjátékot hirdetett, melyre folyamatosan érkeznek be a jobbnál jobb receptek és ínycsiklandozó képek.

Nem győzzük feldolgozni receptjeiteket, melyben számos különlegességet is találunk.

Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…
2023.07.30 14:38 Böllér Mester
Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…

A fűszerpaprika-őrleményeket az érzékszervi tulajdonságok, a fizikai, a fizikai-kémiai, illetve a kémiai jellemzők alapján, minőségi csoportokba (minőségekbe) kell sorolni. A fűszerpaprika-őrlemény nem tartalmazhat idegen színezéket.

Húsipari fogalmi meghatározások
2023.07.30 14:47 Böllér Mester
Húsipari fogalmi meghatározások

Kiváló termék előállításához kiváló alapanyag szükséges. A jó minőségben előállított élőállat beszállítási körülményeinek meg kell felelni az állatvédelmi és a feldolgozó üzemi feltételeknek.

húsfeldolgozás
Sváb disznóvágási szokások Hajóson 2. rész
2023.07.30 14:53 Böllér Mester
Sváb disznóvágási szokások Hajóson 2. rész

Egy nagy üstben egy személy forralta a vizet. Régen a sváb családokban a disznót leölése után fateknőben forrázták meg. A nagyteknő alá és mellé szalmát tettek, hogy tisztán kerüljön a teknőbe a disznó, ne legyen sáros a szőre. Amennyiben mangalica disznót vágtak, annak nagy szőrét, fülét, farkát fogták, kihúzták a forrázó teknő mellé, ott döntötték el a szalmán, és aztán szúrták le.

disznóvágás
Csúcs bél az ínyenc fogyasztóknak
2023.07.30 14:57 Böllér Mester
Csúcs bél az ínyenc fogyasztóknak

A forgalmazott belek, nem csak vonzók, de kifejezetten a vásárlók igényeire szabottak. A termék önmagában élvezetet nyújt, elkápráztatja a szemet, mindamellett széles választékot nyújt, amit a különféle kaliberek és szövetháló fonások tarkítanak a bél felületén. A bél alkalmas szárazáru, valamint sonkafélék töltésére egyaránt.

kolbász- és hurkabelek
Kocsonya receptek
2023.07.30 15:10 Böllér Mester
Kocsonya receptek

A formába tett kocsonya alapanyag hasonlíthat egy fatörzsre is minek aszpikjában a kockára vágott húsok és zöldségek díszelegnek. A húsokat cserélgethetjük más fajta húsokkal pl kacsa vagy nyúl alapanyaggal.

disznóvágás
Csevapcsicsa egy finom tavaszi harapnivaló
2023.07.30 15:21 Böllér Mester
Csevapcsicsa egy finom tavaszi harapnivaló

A Csevap receptjére teljes mértékben igaz a mondás, hogy „ahány ház, annyi szokás”. Az igazi csevap titka: a sok különböző és jó minőségű hús hasonlóképp mint a pleskovicánál, a kevés fűszer és a lassú tűzön sütés. Ettől válik ez a horvát étel, egy valódi grill különlegességgé amit minden nap lehet csemegézni akár egyedül vagy egy jó társaságban.

Disznótoros káposztától a húskészítményekig
2023.07.31 08:39 Böllér Mester
Disznótoros káposztától a húskészítményekig

A ’60-as évektől megváltozott a disznóvágási szokások. Kihaltak az idős böllérek, helyüket nem minden esetben teljesen kitanított legények vették át. A böllér generációk kihalásával egyenes arányban változnak a háztáji sertés tartási szokások és a felnevelt állatok aránya egyaránt. Manapság már ritkaság ha hagyományosan nevelt sertést találunk egy falusi ólban.

disznóvágás
Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással
2023.07.31 08:43 Böllér Mester
Hentesek a Chili Tv műsorán Bereznay Tamással

Minden, ami hús. Így lehetne jellemezni a Chili TV legújabb, április 10-től jelentkező műsorát, amely két szereplőre épít: a hentesre és a séfre. A hentes a nyersanyag forrásánál tevékenykedik, ott, ahol még a jószág is látható, elmagyarázva, melyik húsrész mire való. Miközben egy-egy helyszín és alapanyag megjeleníti az ország sokszínűségét, ízességét, tájjellegét, az adásokból az is kiderül, hogy melyik húsrész milyen ételbe illik leginkább.

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciós termékek
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.