Műbelek
Műbél széles felhasználásra
Szalámi műbél kínálatunk közt többfajta színben és kaliberben találhatod meg a neked szimpatikus szalámibelet. Raffolt és felmért 10m-es valamint előre klipszelt kiszerelésben hozzuk kereskedelmi forgalomba. Webáruházunkban a bél elközéséhez használatos kötözőzsineget valamint a biztonságos záráshoz a klipszelő fogót és a hozzá való huzalos klipszet is megtalálod.
Műbél a húsipar leggyakrabban használt burkolata
Különféle műbelekkel állunk vásárlóink rendelkezésére, ami egy modern, minden igényt kielégítő csomagolási forma. A 10m-es valamint a raffolt kiszerelésű műbelek csomagolt tartalma az oldalon valamint a címkén feltüntetett mennyiségektől eltérhet (cca 5%), mivel a feltüntetett méter mennyiség a már beáztatott és/vagy betöltött termékre vonatkozik.
A cellulóz és Faser valamint a kollagén műbél természetes eredetükből adódóan ruganyos szerkezetűek, hő valamint nedvesség hatására változik hosszuk és átmérőjük. A feltüntetett kaliberek a gyártó vagy importőr által megadott kaliberek.
Faser szárazáru belek (szalámibél)
A Faser belek gyártásához speciális cellulóz alapú impregnált papírt használnak, amellyel biztosított az állandó kaliber, az erős fal, valamint a füst és vízgőz áteresztő képesség. Használatát javasoljuk szárazárukhoz, különösen főtt félszáraz árukhoz.
Van jól hámozható típusú műbél is, ami szeletelt termékekhez különösen javasolt. Tekercsben, vagy raffolt formában, igény szerint rendelhető a szalámibél. Egyes típusai főtt füstölt sonkafélékhez, más típusok szalámi, vastagkolbász, turista készítéséhez javasoljuk.
Kollagén füstölhető vízgőzáteresztő belek
Vastagkolbászhoz, szafaládéhoz vagy krinolinhoz. Természetes állati kollagén alapanyagból készülnek.
Textil belek (textil műbél)
A húsipari üzemek új termékeinek a fejlesztésében nagy segítséget nyújthat a textilbelek széles skálája.
A kézzel varrott belek nagy formai választéka, színvariációk a nyomtatott kivitelek, mind segítenek valami újat megjelentetni a piacon, legyen szó főtt, füstölt, vagy száraz áruról.
Poliamid műbelek
Hosszú ideig eltarthatóságot biztosító, füstölést nem igénylő, hőkezeléssel tartósított készítmények gyártásához polyamid alapanyagból, melyek vízgőz-, oxigén- , és aromazáróak.
Kifejezetten használatos felvágottakhoz és vörösárukhoz, kenősárukhoz és disznósajthoz. Például: zala felvágott, olasz felvágott, kenőmájas, magyaros felvágott Sláger kaliberek: 40-43 (40-es) 48-53 (50-es), 58-60-65 (60as) valamint 100-130 (100-110-es).