Ajánlott tárolási feltétel:
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék,
a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.
Készült só,fűszerpaprika édes és csípős, bors /Piper nigrum/ és hagyományos fűszerekből, detróz, salétromsó /E252/ felhasználásával.
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Húsipari használata:
10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 70-75 % hús és 25-30 % (kemény) szalonna arányban.
A hús lehetőleg nagysúlyú sertésből – legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebből származzon.
A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát közepes 5-6 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk egy éjszakán át majd újra átdolgozva bélbe töltjük .
A kolbászhúst sertésvékonybélbe /30-32mm átmérő/ töltjük,a kívánt hosszra /20-25 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen “elcsípjük”. A töltéshez javasolt sertés vékonybél yardos vagy longshort változata webáruházunkban megtalálható!
Szikkasztás után hideg füstre helyezzük 4-5 nap, és halványpirosra füstöljük majd szellőzött hűvös helyen (14-18 ⁰C ) két-három hónapig érleljük a finom, ízletes gyulai ízesítésű házikolbászt a kolbászpaszta természetes mikroflórája alakítja ki a hosszan tartó érlelés során a végleges ízeket.
Az érlelés végére kb 30%-os súlyveszteség –apadás- áll be. Kopogósra szárítva a legfinomabb.
A jól sikerül kolbász kissé göbös, dudoros felületű, illata jellegzetes, kellemesen füstölt,jól szeletelhető, tömör állományú, metszéslapja a paprikától egyenletes pirosra festett, nagy szemcsés hús és szalonna látható benne.
Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó.
Felhasználható | szárazáru készítéshez |
---|---|
Adagolás | 10 kg töltelékhez |
Minőségét megőrzési idő | 6 hónap |
Tárolás | Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve |
Összetétel | só, csemegepaprika, feketebors és fokhagyma, dextróz, salétromsó |
Mértékegység | CSOMAG |
Csomagolás | aromazáro tasakban |
Nettó mennyiség | 0.5 kg |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1439kJ/355Kcal |
Zsír | 9,34 g |
telített zsírsav | 1,33 g |
Szénhidrát | 42,93 g |
amelyből cukrok | 36,9 g |
Fehérje | 10,83 g |
Só | 0,6 g |
Nátrium | 0,24 g |
Rostok | 22,44 g |
A (CE) 1829/2003 és 1830/2003 Szabályoknak megfelelően ez a termék nem tartalmaz olyan anyagokat és nincsenek olyan összetevői melyek genetikailag voltak módosítva (GMO). |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.