Csettegők
Csettegők – késélezők gyors élezéshez, arányos élezési szöggel.
Fenésre vagy akár polírozásra szánt élezők mindennapos használatra nem csak hentes mestereknek.
Boldogul a szúrókés, csontozókés, aprítókés minden egyes darabjával.
Az egyik legfontosabb elvárás a húsfeldolgozásban, a konyhai tevékenységek során és a disznóvágásnál az, hogy a használt kések élesek legyenek. Az életlen kések nemcsak lelassítják a munkát, hanem növelik a balesetek kockázatát is, mivel könnyen megcsúszhatnak. Ezen problémák elkerülhetők a csettegők használatával.
Nincs is bosszantóbb annál, mint egy amikor egy életlen késsel kell dolgozni, főleg, ha az idő is kevés. A tompa penge ráadásul nem csak hátráltató tényező, hanem roppant balesetveszélyes is, főleg ha megakad a húsban és nagy erővel rántunk egyet rajta.
Itt az ideje kiköszörülni a csorbát a Dick és Sharp Easy csettegőkkel és élezőkkel! Ezeket az eszközöket sokkal egyszerűbb és gyorsabb használni, mint a hagyományos fenőacélokat, ezért még rutin vagy gyakorlat sem szükséges ahhoz, hogy a kések hamar visszanyerjék az élüket.
Elég csupán pár határozott mozdulat, és a kés ismét akadálymentesen vágja át még a keményebb alapanyagokat is. Sokszor kapunk megkereséseket, ugyan melyik késélezőt is ajánljuk. Erre a válasz nem egyszerű, hisz minden az igénybevétel módjától és gyakoriságától függ. Élezzen egyszerűen, ahogy a termék nevében is szerepel: Sharp Easy.
A Főnök mindig ezt használja, bárhol bármikor veszi elő több mint 20db-ból álló késkészletét.