Raffolt műbelek
Raffolt műbél nem csak a húsiparnak
Raffolt szalámibél javarészt 25m kiszerelésben kapható. A húsüzemekben a hentesek a hosszú töltőcsőre egyben húzzák fel.
Betöltés előtt ne feledkezzünk meg a szakszerű előkészítésről, hisz áztatás szükséges hogy a bél fala ne repedjen vagy szakadjon. Töltés közben ügyeljünk rá hogy ne töltsük túl mert az a bél szakadásához vezethet.
Mi az a raffolt műbél?
A műbelek alapvetően olyan kellékek, melyekbe kolbászt, szalámit, disznósajtot, stb… lehet tölteni. A raffolás azt jelenti, hogy valamit laza, vasalatlan ráncokba szedünk. A raffolt műbelek tehát olyan belek, amik alapanyaga teljes mértékben megegyezik a klipszelt vagy a felmért műbelekkel. Kiszerelése különbüzik, hiszen az iparban ezeket a kiszereléseket használják az automata töltő gépekhez.
Raffolt műbél használata
Egy nagyon fontos dolgot nem árt tudni, amit nem gyűzünk vásárlóinknak ismételni.
A raffolt szalámibél semmivel nem másabb mint a klipszelt műbél vagy a felmért 10m-es szalálmibél. Ez egy kiszerelés egy bizonyos konfekcionálási mód, ahogy a gyerekünknek az iskolába összekészítjük a szendvicset alufóliába vagy folpack-ba.
A raffolt műbél használata teljesen megegyezik a többi fajta szalámibél felhasználásával. A köznyelv ezt a fajta belet zsugorított bélnek hívja, persze tévesen.
Hogy készül a raffolt szalámibél?
Goldoljunk bele, ahogy az ing ujjunk szárát hátrahúzzuk a karunkon. Nos ez se néz ki másképp, mint egy töltőcsőre felhúzott szalámibél hátrahúzását követően miután elérte a raffológép a kellő mennyiséget, behálózza és lezárja a csomagolást.
Ez a raffolás történhet a bél fajtájától függően olajos vagy vizes raffológéppel .