A sertés hólyagot disznósajt, gömbőc késztermék készítéséhez javasoljuk.
A szárított hólyag feláztatását követően tartalmát kolbásztöltővel megtöltjük a kolbász töltelékkel.
A sózott sertés hólyagot tisztított, sózott, szárított állapotban tartalmazza a csomag.
Minden csomagban 10 darab hólyag van.
„A sertéshólyag a házi vágás gyakori mellékterméke volt. Például a németországi keleti határ mentén rendszeresen használták „hordóként” szeszesital-csempészethez. Ezenkívül gyönyörű természetes fedőt készíthet, ha a nedves hólyagot egy kölni edényre feszíti, amelyet aztán szépen lezárt. Miután megszáradt, tökéletes fedél volt. Amikor erre nem volt szükség, a hólyagot felfújták, begombolták és megszárították. Aztán a gyerekeknek volt egy focilabdájuk. A hólyagot szárított borsóval is megtöltötték, hogy egyfajta csörgőt képezzenek. A gyerekek gyakran használták a hólyagot az úgynevezett „hólyaglépésekhez”. A hólyagot ezután kötéllel egy gyermek lábához kötözték, és a többi gyerek megpróbálta eltörni. Ha nagy robajjal sikerült, az a gyerek volt a bajnok, aki összetörte a hólyagot. “
Értékelések
Még nincsenek értékelések.