Kérdése van? +36205302628
Az étkezési só I-es típusának egyik fizikai jellemzője, hogy a szemcseméret 1 mm alatti nagyságú, méghozzá 90%-ban.Ez a szemcseméret lehetővé teszi a gyors csomómentes oldódást.
Hozzáadott adalékanyagoktól mentes mechanikailag tisztított őrölt só, amely megfelel az MSZ 11007:2013 sz. szabvány követelményeinek.
Csomósodás gátlót sem tartalmaz, ezért összeállhat.
Miért tesznek csomósodás gátlót a sóba?
Csomósodás gátlót azért tesznek a sóba, hogy ne álljon (tömbösödjön) össze. Erre a célra általában a kálium-ferrocianid nevű mesterségesen előállított anyagot (E 536 - sárga vérlúgsó) használják.
Mivel ezt e termék nem tartalmazza, ezért hosszabb idejű tárolás során összeállhat, de kézzel könnyen szétmorzsolható vagy törhető, így nem okoz bosszúságot.
A finom kősó köbös kristályok formájában jelenik meg, fehér színű és 0-2 mm méretű, sós ízű, vízben oldódik. Az extrakciós és őrlési folyamat után a fehér kristályokat gondosan, zárt, tiszta, rágcsálómentes térbe csomagoljuk.
E só típus dekoráláshoz, díszítéshez nem igazán alkalmas, viszont ízesítéshez annál inkább, mert kellemes ízű, gyorsan oldódó.
Gyártja és forgalmazza: Societatea Nationala a Sarii SA ( Salrom)