Kérdése van? +36205302628
A szalámi fűszerkeverék felhasználása egyszerű, mert tartalmazza erre a termékre jellemző fűszereket,antioxidánst és a szükséges sómennyiséget.Domináns fűszerei fehérbors, fokhagyma, szegfűbors.A szükséges só mennyiséget gyártáshoz tartalmazza.GMO és glutén mentes termék.Kisüzemi kiszerelés: 350g/csomag
Só; dextróz; fűszerek változó arányban (fokhagyma,feketebors, vöröshagyma,szegfübors); antioxidáns (E301–q.s).
Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra.
7 kg száraz sertéshús (ennek egy része lehet marhahús) és 3 kg hasaaljaszalonnát apró kockára vágunk.Az így kapott alapanyagban elkeverjük a fűszerkeveréket. Lehetőség szerint egy napig 0 - 4 oC-on állni hagyjuk.Másnap kislyukú (kb. 2 mm) darálón vegyesen ledaráljuk, átkeverjük és 40-50 mm átmérőjű penészmintás szalámi bélbe töltjük, tetszés szerinti hosszra. Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegős.Ha nem megfelelően feszes a szalámi, középen kössük át, 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk 20 oC alatti hőmérsékletenA termék gyártása, raktározása, mozgatása, értékesítése olyan egységben történik, ahol a következő allergén anyagokkal dolgoznak: szója, őrölt mustármag.Glutén,színezék, laktóz, allergén és ízfokozó mentes termék! Ajánlott tárolási feltétel: Száraz hűvös helyen bontatlan csomagolásban