Téliszalámi fűszerkeverék 350g VRN összetétele:
Fűszerpaprika őrlemény édes és csípős, fűszerek, fokhagyma granulátum, dextróz, antioxidáns (aszkorbinsav)
Húsipari használata 10kg töltelékhez:
7 kg száraz sertéshús (ennek egy része lehet marhahús) és 3 kg hasaalja
szalonnát apró kockára vágunk.
Az így kapott alapanyagban elkeverjük a fűszerkeveréket. Lehetőség szerint egy napig 0 – 4 oC-on állni hagyjuk.
Másnap kislyukú (kb. 2 mm) darálón vegyesen ledaráljuk, átkeverjük és 40-50 mm átmérőjű penészmintás szalámi bélbe töltjük, tetszés szerinti hosszra. Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegős.
Ha nem megfelelően feszes a szalámi, középen kössük át, 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk 20 oC alatti hőmérsékleten
A termék gyártása, raktározása, mozgatása, értékesítése olyan egységben történik, ahol a következő allergén anyagokkal dolgoznak: szója, őrölt mustármag.
Glutén,színezék, laktóz, allergén és ízfokozó mentes termék!
Tartósítószert tartalmaz: salétromsó
Ajánlott tárolási feltétel: Száraz hűvös helyen bontatlan csomagolásban