Sonkapác só (nitrites pácsó) 1kg tulajdonságai:
Nitrites pácsó, sonka pácsó – a legjobb választás! Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten, a csomagolóanyagon található utasítás szerint történhet.
Gyermekektől elzártan tartandó!
Felhasználása:
- az 1 kg sonkapác( nitrites só) sót és 1 kg étkezési sót összekeverjük
- a keverék felével a pácolni kívánt kb. 10-12 kg kicsontozott és előformázott bőrös vagy bőr nélküli sertéshúst ( vagy pácolásra szánt húst) bedörzsöljük, majd 10 Celsius fok alatt állni hagyjuk.
- a só keverék másik felét 3 nap után 10 liter ivóvízben teljesen feloldjuk és a húsra öntjük,
- majd ismét állni hagyjuk a húsdarabok nagyságától függően, 6-12 napig.
- ha a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni vagy locsolni kell.
- a pácolás befejeztével a húst lemossuk, lecsöpögtetjük, majd füstöljük.
Forrás: www.boller.hu
Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Böllérshop Facebook oldalán is nyomon követheted.