Csomagfeladási napok: hétfő , szerda, csütörtök 13:00-kor

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciós termékek
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Sonkapác só (nitrites pácsó) 1kg
Sonkapác só (nitrites pácsó) 1kg
550 Ft
  1. Fűszerkeverékek
  1. Fűszerek és keverékek
  2. Fűszerkeverékek

Sonkapác só (nitrites pácsó) 1kg

Cikkszám: 
353
Sonkapác só (nitrites pácsó) 1kg
Raktáron
550 Ft
Egységár: 550 Ft/kg1
Tömeg:
1 kg
Mihez használhatod?:
Kötözött sonka és füstölt húsok pácolására

Nitrites pácsó, sonka pácsó pácoláshoz

Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten, a csomagolóanyagon található utasítás szerint történhet.
Gyermekektől elzártan tartandó!

Nátrium nitrit tartalom: minimum 0,5-0,6 %

Mi az a pácsó?

A pácsó egy speciálisan pácolásra alkalmas sókeverék, amely arra jó, hogy a húst (csirke, marha, disznó, sonka) pácolni tudjuk.


Csomagajánlatok
Kiegészítő termékek
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

Sonka pácsó (nitrites pácsó) 1kg tulajdonságai:

Nitrites pácsó, sonka pácsó - a legjobb választás, ha a tartósítás és a szép piros hús szín elérése a cél.

Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten, a csomagolóanyagon található utasítás szerint történhet.

Gyermekektől elzártan tartandó!


Pácsó adagolása

A megfelelő sonkapác összeállításakor adagolási útmutató szerint 1kg nitrites pácsót és 1kg étkezési sót összekeverünk.

A sózás során a keverék felével a pácolni kívánt húsokat bedörzsöljük.

Körülbelül 10-12kg kicsontozott és előformázott hús pácolására alkalmas, amit 10 Celsius fok alatt pihenni hagyunk.

A keverék só másik felét 3 nap után 10 liter hideg vízben teljesen feloldjuk és a húsra öntjük, majd ismét állni hagyjuk a húsdarabok nagyságától számított 6-12 napig.

Ez idő alatt 2 naponta javasoljuk hogy a pácsóval átitatott húsdarabokat forgassuk át a páclében. 

A pácolás végeztével a húst lemossuk, lecsöpögtetjük, hagyjuk 4 órát szikkadni, majd füstöljük.

 

Sonka pácsó tippek fűszerezéshez

A fent említett pácolás során van lehetőségünk egyéb fűszerek hozzá adagolására, amely általában a magyar ízvilág szerint a fokhagyma, borókabogyó, feketebors és babérlevél szokott lenni.

Ezeket a fűszereket darabolva, zúzva és törve érdemes hozzáadni a pácléhez.

A megfelelő arány eltalálása után saját szájízünk szerint tudjuk ízesíteni a pácolt húsainkat.

 

 



Adatok
Címkék:
fűszerkeverékek
EAN:
5999575480674
Tömeg:
1,05 kg/db
A vásárlás után járó pontok:
11 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciós termékek
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.