Felhasználási javaslat: 7 kg száraz sertéshúst és 3 kg hasaalja szalonnát nagylyukú darálón ledaráljuk. Hozzáadunk 25 dkg konyhasót, a fűszerkeveréket és ezt jól összekeverjük. Lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, majd másnap sertés vékonybélbe töltjük, ügyelve arra, hogy levegős ne legyen. Tetszés szerinti méretre pározva 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevők: fűszerpaprika őrlemény, őrölt fűszerkömény, szőlőcukor, fokhagyma granulátum (6%), ízfokozó (nátrium-glutamát), őrölt feketebors, antioxidáns (aszkorbinsav), fűszerkivonat. A termék hozzáadott sót nem tartalmaz. A tasak tartalma 10 kg parasztkolbász elkészítéséhez elegendő.Kiváló magyar élelmiszer védjegyes termék.
Forrás: www.boller.hu
Dávid Miskolczi –
A böllérek egyik kedvenc fűszerkeveréke gyors megoldás volt nekem is mikor kolbászt kellett tölteni és nem volt házi paprika otthon. Gondoltam kipróbálom. Nem kellett csalódjak szerencsére .