A korábbi webáruházban létrehozott regisztrációk nem érvényesek. Rendszeres vásárlóinknak, javasoljuk, hozzanak létre új regisztrációt.

bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

Kategóriák
bollershop.hu

Kérdése van? +36205302628

  • Kategóriák
    • Akciók
    • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
    • Belek
    • Kések, bárdok, acélok
    • Fűszerek és keverékek
    • Gépek és szerszámok
    • Vágódeszkák
    • Lánckesztyűk és kötények
    • Egyéb termékek
    • Munkavédelmi eszközök
    • Fiskars termékek
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg
950 Ft
  1. Fűszer keverékek
  1. Fűszerek és keverékek
  2. Fűszer keverékek

Ötfűszeres pácsó 1kg

Cikkszám: 
53610
Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg
950 Ft
Egységár: 950 Ft/kg1
Tömeg:
1 kg
Mihez használhatod?:
Kötözött sonka és füstölt húsok pácolására
  • Kisüzemi kiszerelésben disznótorhoz javasolt
  • 5 féle fűszert tartalmaz
  • Összetevők: étkezési só, őrölt fűszerek (szegfűbors, borókabogyó,fokhagymapor, koriander, babérlevél), dextróz, tartósítószer/E252/. Kálium-nitrát tart. 1,8%.
  • GMO mentes termék.
  • Nettó tömeg: 1000 g
  • Felhasználás: 25 kg hús pácolásához vagy 20 liter 5% páclé készítéséhez.

     

  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

Ötfűszeres pácsó 1kg tulajdonságai:

 

Használati utasítás:


A pácolásra kerülő húsokat 10 oC alá kell hűteni.
A sózást három fázisban végezzük :

  1. Az első fázisban 3 kg pácolni kívánt húsra, és/vagy szalonnára erősen rádörzsöljük a só keveréket. A húsok teljes felületén dörzsöljük be úgy, hogy megfelelő mennyiségű só érje a hajlatokat, és a csontvégeket.
  2. A besózott sonkát bőrös felével lefelé sózó dézsába helyezzük, majd nagyság szerinti sorrendben a többi húsrészt a levegő minél teljesebb kizárásával a dézsába rakjuk.
  3. A besózott húsokat 10 oC alatti hőmérsékleten lefedve érleljük.
  4. Két nap múlva a második fázisban 1 kg húsra számítva 1 dkg sóval átsózást végzünk, majd a sózó edénybe visszahelyezzük a húsokat.
  5. Ismét 2 nap múlva a harmadik fázisban az előbbihez hasonló sózást végzünk.



Három nap múlva a hús részeket a sózó dézsából kiszedjük és a kivált sólével a húsokat
gondosan átdörzsöljük. Ezt az átsózást 3-4 naponként megismételjük a sóérettség eléréséig. Ez
az idő a 2 kg -nál nem nagyobb húsoknál 2 hét. A nagyobb húsoknál az átsózási idő további
kg-onként 1 héttel nő.
A sóérett húsokat 2 kg-onként 1 napos időtartamra 5 % pác-só tartalmú páclében érleljük úgy,
hogy a pác-lé teljesen lepje el a húsrészeket. Szükség esetén nyomtassuk le a húsokat.
Az 5 %-os pác-lé készítéséhez 1 csomag 1 kg-os só keveréket 20 liter vízben kell feloldani.
A pácolás befejeztével a húsok felületét mossuk le, majd 10 oC alatti helyiségben 1-3 napig
csepegtessük.
Hideg füstölés (20 oC alatt) és 15 oC -nál nem melegebb helyiségben végzett érlelést
követően ( 3 - 6 hetes fermentáció révén ) kiváló ízű termék nyerhető.

Adatok
Címkék:
pácsó
EAN:
5999575480636
Tömeg:
1,05 kg/db
A vásárlás után járó pontok:
19 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Miskolczi Dávid e.v
  • 7700 Mohács, Rákóczi utca 9
  • +36205302628
  • szallitas@bollershop.hu
  • facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

5% kedvezmény

Feliratkozását most megháláljuk! Megerősítés után küldjük a kuponkódot!

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
argep.hu
olcsobbat.hu
kandh_v2
SSL Certificate
  • Akciók
  • 5% kedvezmény BOLLER25 kuponnal*
  • Belek
  • Kések, bárdok, acélok
  • Fűszerek és keverékek
  • Gépek és szerszámok
  • Vágódeszkák
  • Lánckesztyűk és kötények
  • Egyéb termékek
  • Munkavédelmi eszközök
  • Fiskars termékek
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Kínálatunk
  • Expressz házhozszállítás
  • Fizetési információk
  • Szállítási információk
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.