Bajor grillkolbász fűszerkeverék ajánlott tárolási feltételei:
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.
Összetevők:konyhasó, fehérbors őrölt,szerecsendió őrölt, citromsav kivonat
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Húsipari használata:
10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 60 % hús és 40 % (kemény) szalonna arányban.
A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát kis 3-4 mm lyukú húsdarálón akár kétszer is ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk pár órát majd újra átdolgozva bélbe töltjük .
A kolbászhúst juhbélbe /22-25 mm átmérő/ töltjük, a kívánt hosszra /12-18 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen “elcsípjük”. A töltéshez javasolt további bél: yardos juhbél vagy sertés vékonybél webáruházunkban megtalálható!
Felhasználható | grillkolbász készítéshez |
---|---|
Adagolás | 10 kg töltelékhez |
Minőségét megőrzési idő | 9 hónap |
Tárolás | Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve |
Összetétel | Lásd a címkén |
Mértékegység | CSOMAG |
Csomagolás | aromazáró tasakban |
Nettó mennyiség | 0.240 kg |
Tápérték 100g termékben:
Energiatartalom | 317 | kJ/ | 62 | kcal |
Zsír | 2,1 | g | ||
Amelyből telített zsírsavak | 1,4 | g | ||
Szénhidrát | 12,1 | g | ||
Amelyből cukrok | 0,2 | g | ||
Fehérje | 1,9 | g | ||
Só | 77,6 | g |