Kérdése van? +36205302628
Adalékanyagmentes, natúr fűszer. Kiváló alapanyag lehet húsételek, levesek, szószok ízesítéséhez.
Sok benne az illóolaj és a C-vitamin.FelhasználásaErősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
A metélőhagyma (Allium schoenoprasum L.) a Földközi-tenger vidékén és Közép-Ázsiában őshonos, de hazánkban is termesztett, ősi konyhakerti- és gyógynövény. Erősen fűszeres, finom fűszernövény, mely a szárítással sem veszíti el intenzív aromáját.Főleg a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, a túrót és a lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat ízesítenek vele.