AKCIÓS TERMÉKEINKET IDE KATTINTVA AKÁR AZONNAL ELÉRHETED!
Kérdése van? +36205302628
A disznóvágás során készített hurka az egyik legízletesebb termék. A tasakban található mennyiség elegendő ahhoz, hogy 3 kg májas hurkát készítsünk.
Felhasználási útmutató: A nyers alapanyagok elkészítéséhez, amelyekre a májas hurka szükséges (0,9 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,3 kg toka- vagy hasa szalonna, 0,4 kg sertés tüdő), először meg kell főzni őket vízben, majd le kell darálni. 0,3 kg nyers rizst pároljunk meg abalében vagy vízben, majd adjunk hozzá 3 db kockára vágott zsemlét, amit előzőleg abalével vagy vízzel leöntöttünk. 0,5 kg nyers sertés májat daráljunk le kislyukú darálón, és a májas hurka fűszerkeverékkel együtt, amely tartalmazhat konyhasót is, keverjük össze a többi alapanyaggal.
A hurka töltését elvégezhetjük sertés vékonybél, sertés vastagbél felhasználásával vagy marha vékonybélbe, és ezt pározva vagy kötözve tehetjük meg, attól függően, hogy milyen hosszúságot szeretnénk elérni. A betöltött nyers májas hurkát 30-40 percig főzzük vízben lassú tűzön, majd hagyjuk kihűlni. Fontos megjegyezni, hogy az alapanyagok összetételét az ízlésünknek megfelelően módosíthatjuk.
Összetevők: étkezési só, dextróz, őrölt majoranna, vöröshagyma granulátum, őrölt fekete bors, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), fűszerpaprika őrlemény II.oszt. csípős , őrölt szegfűbors, csomósodást gátló anyag (E551).
Nátrium-klorid tartalom: max: 67,5%
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.