Kérdése van? +36205302628
Disznóvágás alkalmával a természetes beleket szokás langyos vízben megmosni, hoyg a felesleges sót elengedje. Áztatást követően máris tölthető ez a bél hiszen a szálak előre lekötött véggel érkeznek hozzád.
Jól főzhető, abálható vagy füstölhető ami kiváló burkolat disznósajt vagy vastag érlelt szalámi elkészítéséhez.
A kulárét nem szabad sokáig vízben hagyni vagy vegyszeresen tisztítani. Ami megengedett az az ecetes vizes áztatás, amitől nem romlik a bél minősége.
A hosszú egyenes szálak töltése során ügyeljünk arra, hogy feszes és légmentes töltőtt árut kapjunk. Kézi kötése, lezárása nélkülözhetetlen a böllér számára. Puhára töltés vagy túl hosszú és nehéz szár esetén javasoljuk a bél kantározását hogy rá tudjunk feszíteni.