Kérdése van? +36205302628
A jól sikerül kolbász kissé göbös, dudoros felületű, illata jellegzetes, kellemesen füstölt, jól szeletelhető, tömör állományú, metszéslapja rendezett, egyenletes hús és szalonnaszemcsék láthatóak benne.Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a fehérkolbász szín- és íz világa a meghatározó.
Összetétel:Fűszerek és zöldségek változó arányban [feketebors, fűszerpaprika, fokhagyma(SZULFITOKAT*tartalmaz ), fűszerkömény]; dextróz; antioxidáns (Na-aszkorbát E 301 -q.s).
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyenJellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz, kivéve a sótTermék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra.
7 kg sertéshúst és 3 kg nyers szalonnát darálunk le 5-6 mm-es rostán, hozzáadunk 220 g konyhasót hagyományos füstöltkolbász készítéséhez/ 160 g konyhasót sütőkolbász készítéséhez és a teljes tasak tartalmát majd jól elkavarjuk. Vékony sertésbélbe töltjük, elkerűlve a levegősödést, majd 14-16 órára szikkasszuk hűvös, szellőzött helyen.
Füstöljük és szárítjuk.
Átlagos tápértékek100g termékben:
Energia érték 337kcal; 1421 KJZsírok(g) 2,5 g/100g-melyekből telített zsírsavak(g) 0,5 g/100gSzénhidrátok (g) 64,6 g/100g-melyekből cukrok (g) 25,8 g/100gFehérjék(g) 7,4 g/100gSóarány 1,6 g/100gNátrium (mg) 640,4 mg/100gRostok 13,2 g/100g