Kérdése van? +36205302628
Az ókori görögök számos atléta számára aromás és kesernyés illatú babérlevélből készült koszorúval tisztelték meg. Ma a babér kiváló sokoldalúságát mutatja be különféle fogásokban, például ragukban és levesekben.
A babér rendkívül ellenáll a magas hőmérsékletnek és hosszú főzés során sem veszít sokat az aromájából. Ezért népszerű választás különféle raguk, casserolék és szószok ízesítéséhez. A babér kiválóan párosul húsos ételekkel is. A kesernyés íze tökéletesen kiegészíti a tartósított élelmiszereket, mint például az olajbogyót. Mivel a babér fokozatosan szabadítja fel az ízeket a főzés során, érdemes mértéktartóan használni a leveleket.
Pácoláshoz kiváló!
A babér mint fűszernövény Általában a babér növény levelét alkalmazzák fűszerként, bár a termés és az ágak is felhasználhatók az ételízesítéshez. A friss babérlevélre jellemző egy kesernyés, gyümölcsös, citrusos aroma, míg a szárított levél kevésbé keserű és inkább balzsamos ízzel rendelkezik, amely emlékeztet a szerecsendió ízére. A babérlevél minősége könnyen felismerhető az illat intenzitásából és a levelek színéből: minél zöldebbek a levelek, annál magasabb minőségű a fűszer. Ellentétben más levélzöldségekkel, a babérlevél nem esik szét főzés közben, így gyakran eltávolítják az ételből tálalás előtt.