Nem is tudom merjünk e jelen járványügyi helyzetben Titeket arra buzdítani hogy családi, baráti kört összeszédítve tartsatok egy össznépi grillezést.
Mindenesetre ennek kivitelezését rátok bízzuk, mert nem dönthetünk helyettetek, sőt azt se tudjuk megmondani hogy a koronavírus (COVID-19) valóban létezik-e vagy csak egy politikai -gazdasági bravúr…
A lényeg mindenesetre hogy a kolbászról, köztük is a grillkolbászról beszéljünk.
Végre lecsengett a téli mámor és kezdetét vették a melegebb napos hétköznapok.
Megmutatjuk mire figyelj ha grillezésről van szó:
Jobban jársz ha juhbélbe töltött grillkolbászt készítesz magadnak otthon saját ízlésed szerint és csakis magadat hibáztathatod ha elsózod vagy nem teszel bele valamilyen fűszert.
Fontos a hőfok!
Ha túl közel van a rács a szénhez, könnyen megégetheted. A kolbász külseje nagyon gyorsan meg fog égni, de a belseje nyers marad. Mindig csak parázson grillezz, a tűz mindent szénné éget.
Nem kell sietni vele mert könnyen bekérgesedik és a belseje nyers maradhat.
Kolbásztrükk ide vagy oda
Ha jó kolbászt választottál és tökéletes hőfokon sütöd megfelelő ideig, akkor mennyeien szaftos, ízletes kolbász lesz a jutalmad. Fontos, hogy
ne csak egyszer fordítsd meg a grillrácson, hanem többször, így biztosan egyenletesen fog ropogósra sülni.
Tudtad hogy rozmaring rászórásával fokozod az élvezeteket? Ha rászórod a parázsra különös aroma társul az amúgy is ínycsiklandozó kolbászokhoz.
Mielőtt kolbászt készítesz ajánlunk pár irányt neked:
dijoni mustáros, paprikás, csípős, sajtos-baconos, sajtos, fokhagymás, bajor
Melyik nyerte el tetszésed?
Akármelyik ízvilágot is választod, köretnek sose árt mellé egy kis grillezett zöldség vagy savanyúság esetleg egy kis öntet.
Ha a pékáruk szerelmese vagy akkor baguette az ideális választás hogy ne zsírozd össze magad, hanem mindent csak dobj bele és fogyaszthatod is a grill szenyót!