Igaz hogy még dúl a nyári forróság, de ne felejtsük el hogy pár hát múlva érkezik az időjárás jelentések által is megjósolt lehűlés, ami hozza magával a hideget.
Nem árt felkészülni a téli szezonra. Van aki tüzelőanyagot vásárol, van aki téligumit,van aki a kátyúk betöméséhez hidegaszfalt beszerzésére adja a fejét, de a járatosabbak elkezdik átnézni a töltelékezési szezonhoz szükséges felszereléseket.
Mit ne felejts el?
- Nézd át a kolbásztöltő gépedet, tartsd tisztán a tartályt és csöveket, lehetőség szerint használat előtt fertőtlenítsd le és zsírozd be a fogaskerekeket ha kicsit szorulnak vagy pár rozsdafolt már megjelent rajta.
- Vedd elő a késtartót amiben tárolod a késeidet. Köztük ne csak csontozó kést, hanem szúrókést , bőrkéző kést és szalonnázó kést is tegyél a készletbe, vidd el őket éleztetni, hogy ne érjen meglepetés az első jószág beérkeztekor.
- Gondold át hogy megéri-e disznót vágj vagy megveszed a kolbászhúst termelőnél vagy a húsboltba.
Írd össze az igényeidet, ami a beleket és fűszereket érinti, vagy ha van rá kereted tankolj be előre! - Mivel még „nem tudjuk” mennyire fognak felmenni a természetes belek árai, annyit megsúghatunk hogy a yardos belek árai és a kuláré árai fognak elmozdulni számodra kedvezőtlenebb irányba.
- Nem árt a szükséges lépéseket meghoznod és nem az utolsó pillanatban leadni rendelésed, hisz a nagy hajrában a szállítási határidő elhúzódhat és nem biztos hogy Pénteki napig megkapod a szerdán feladott rendelésedet. És ne felejtsd el a kötöző zsineget és a klipszelőt se, mert majdnem kimaradt a listából!
- Ha nincs recepted, bogarássz az interneten vagy kérd el a szomszéd bácsitól a tutti receptet, vagy hallgathatsz ránk is és letölthetsz oldalunkról recepteket.
Kérdésed van?
Segítsünk valamiben?